Медведько: Чорновола, скоріш за все, вбили через політику

Четвер, 17 листопада 2005, 15:34

Генеральний прокурор Олександр Медведько заявляє, що серед основних версій загибелі лідера Народного руху В'ячеслава Чорновола у березні 1999 року є і версія політичного вбивства.

Про це він сказав в інтерв`ю журналістам після зустрічі із членами фракції Народного руху, повідомляє ICTV з посиланням на Уніан.

Генпрокурор висловив сподівання, що йому вдалося переконати депутатів, що "після того, як справу забрала Генеральна прокуратура, вона активно розслідується, допитуються люди у якості свідків, проводяться оперативно-технічні заходи, призначено низку додаткових експертиз, які зараз знаходяться в роботі".

За словами Медведька, під час зустрічі з фракцією НРУ було досягнуто домовленості, що депутати у свою чергу посприяють у більш швидкому отриманні висновків експертиз.

Як сказав журналістам лідер фракції НРУ Вячеслав Коваль, під час зустрічі з генпрокурором фракція "почула нове".

За його словами, йдеться про те, що "відкрито ще одну кримінальну справу, що може дійсно трохи прояснити ситуацію".

Йдеться про можливість розкриття "певних фінансових зловживань людей, що задіяні у цій справі", сказав Коваль та висловив сподівання, що генеральний прокурор "щиро зацікавлений в тому, щоб якось розібратися в цій трагедії".

Коваль нагадав, що справа про загибель Чорновола уже двічі закривалася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування