Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третьякова і Жванію допитали. Вони допоможуть допитати Березовського

Четвер, 17 листопада 2005, 16:55

Екс-міністр з надзвичайних ситуацій Давид Жванія і колишній перший помічник президента Олександр Третьяков звинувачують бізнесмена Бориса Березовського в поширенні неправдивої інформації про фінансування президентської кампанії Віктора Ющенка.

Член слідчої комісії Верховної Ради зі з’ясування фактів фінансування Березовським виборів Михайло Поживанов заявив, що таку заяву Жванія і Третьяков зробили в четвер на засіданні комісії.

"Зі слів Третьякова і Жванії все те, що каже Березовський - неправда. У цій ситуації, коли неправда на неправду, нам залишається тільки одне - одержати відповідні документи від латвійських банків щодо відповідних платіжок, і, якщо така інформація буде підтверджена, то ми змушені будемо припинити діяльність комісії і більше не повертатися до цього питання", - підкреслив Поживанов.

За його словами, сьогодні ніхто не застрахований від того, що якась інша політична сила "зможе знайти ще якогось іммігранта, який захоче вплинути на події в Україні, щось заявить, і ми знову змушені будемо створювати слідчу комісію".

Поживанов також повідомив, що члени комісії залишилися задоволені тим, що Жванія і Третьяков прийшли на засідання, оскільки вони були головними дійовими особами обвинувачення.

За словами Поживанова, Жванія і Третьяков відповіли на всі поставлені питання. Зокрема, за його словами, Третьяков "категорично відхрещується" від факту знайомства і спілкування з Березовським.

У свою чергу, Жванія розповів про те, що дуже давно знає Березовського, однак не спілкувався з ним останнім часом.

"Жванія категорично заперечує факт фінансування Березовським як розвитку демократії, так і виборчої кампанії", - повідомив член комісії.

Поживанов також додав, що члени комісії домовилися зі Жванією про те, що він допоможе скласти перелік питань до Березовського з цієї проблеми.

За словами депутата, комісія попросила Жванію до п'ятниці переслати на електронну адресу комісії перелік таких питань, а потім вони будуть передані Березовському.

Поживанов також повідомив, що після цього комісія знову збереться на нараду і прийме рішення щодо своїх подальших дій. Він вважає, що звіт комісії може відбутися вже в середині грудня.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...