Порошенко проти парашутистів. Він побачив, як Тимошенко може стати прем'єром

Четвер, 17 листопада 2005, 20:52

Колишній секретар РНБО Петро Порошенко заявляє, що може не піти на вибори в тому випадку, якщо це заважатиме партії.

Про це він заявив в інтерв’ю на телеканалі Тоніс в четвер ввечері.

"Порошенко є самодостатня людина, яка, якщо захоче, буде в парламенті. Якщо мене не буде в парламенті, це буде моя заява, коли я відчую, що моє перебування поза списками додасть партії і це рішення буде прийнято мною", - заявив Порошенко.

"Я здатен самостійно приймати рішення, де Порошенко буде найбільш корисним для України", - додав він.

В той же час він зазначив, що братиме участь у виборах. "Брати участь (у виборах) я буду. Списки визначить з'їзд. Позиція партії – сформувати той список, який буде найоптимальнішим не лише для того, щоб сподобатись виборцям, а й щоб професійно представляти команду у Верховній Раді", - зазначив Порошенко.

Щодо формування списків, Поршенко зазначив, що на з'їзді НСНУ було ухвалено документ - критерії формування списків.

"Він був прийнятий абсолютно прозоро. Я вас запевняю, що ніяких родичів ніяких парашутистів з Києва не буде. Списки будуть формуватися в регіонах", - сказав Порошенко.

"Я повністю підтримую тезу, що керівництво (НСНУ) в тому числі і керівництво президії (НСНУ) має бути оновлено", - зазначив екс-секретар РНБО.

На питання, чи не вважає Порошенко, що тим людям, які опинились при владі, але не змогли скористатися нею, варто зробити паузу, він відповів: "Не можна взяти з воздуха абсолютно іншу команду. Так не буває".

"Я не згодний, що команда, яка була поставлена в січні-лютому 2005 року не справилася з завданням. У команді є об’єктивні, серйозні досягнення. І треба говорити про недоліки, для того, щоб робити висновки.... Але були досягнення, ми просто за рік звикли до хорошого", - зазначив він..

На питання, чи можливо, що екс-премєр Юлія Тимошенко отримає посаду прем’єра після виборів, Порошенко сказав:

"Я не виключаю, що Юлія Тимошенко буде в блоці Віктора Ющенка. В цьому випадку вона також має шанс".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування