Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Хворі на голову" зривали суд по Піскуну

П'ятниця, 18 листопада 2005, 09:39

У судовому засіданні за скаргою екс-генпрокурора Святослава Піскуна оголошена перерва у зв’язку з безладом, який влаштували прихильники та противники екс-генпрокурора.

На початку суду, окрім сторін процесу та журналістів, до залу зайшло близько півтора десятка осіб з різними плакатами.

Частина з них заявляли, що вони скривджені рішеннями генпрокурора, а інші добре одягнуті люди тримали близько 10 плакатів, на яких написано "Чесний суд – за Піскуна!", "Президенте, не тисніть на суд", "Піскун завжди відстоював закон".

Від самого початку засідання обидві групи вимагали надати їм слово, після чого суддя зробив їм два попередження і сказав, що видалить із залу всіх присутніх.

Це на деякий час заспокоїло людей. Після цього суд почав розгляд доказів по справі. До справи було долучено медичну довідку з клініки Стражеско, у якій повідомлялося, що Піскун 14 жовтня потрапив до клініки з підвищеним артеріальним тиском, що було зумовлено заявами президента про бездіяльність.

Водночас представник президента міністр юстиції Сергій Головатий передав одну заяву 1998 року, направлену тодішнім генпрокурором, в якій йшлося, що рішення президента по звільненню і призначенню посадових осіб має розглядати Конституційний суд.

Заява була долучена до справи.

Як відомо, сторона президента наполягає на тому, що суд загальної юрисдикції не має права розглядати законність указів президента, оскільки на це уповноважений Конституційний суд.

На цьому ж наголошував Головатий у своїй промові, яка була зірвана вигуками людей.

Після цього суд вийшов із зали. Водночас, коментуючи заяву Головатого, сам Піскун назвав її "брєдом".

"Якщо говорити про політично-правову відповідальність, то вона наступає в мене в одному випадку – коли є недовіра Верховної Ради. І то вона має окрему процедуру", - сказав екс-генпрокурор.

Він також нагадав, що свого часу представники президента також були позивачами подібних процесів.

"Ви зараз будете сміятися, але в 1997 році Головатий і Полудьоний судилися з президентом Кучмою, і вони в заявах писали, що президент не має права їх звільнити, бо вони не політичні особи, а міністри і заступники міністрів, і їх повноваження підзвітні трудовому законодавству", - зазначив він.

Щодо людей, які зібралися в залі, то Піскун заявив, що вони не раз були в нього на прийомі, і по кожному з них є рішення Верховного суду.

"Половина з них – хворі на голову і мають офіційні довідки", - додав він, говорячи про людину, яка кричала "Піскуна – на нари!". Водночас він схвалив вигуки "Піскун - генпрокурор", сказавши, що "це правильно" і помахав їм рукою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування