Інтерпол спитають про Боделана, а Медведька - про Сацюка

П'ятниця, 18 листопада 2005, 10:26

Верховна Рада звернулася до прем'єр-міністра із запитом щодо обґрунтованості різкого підвищення рівня оплати праці президента, прем'єр-міністра, членів уряду та інших посадових осіб.

Відповідний запит підготовлений депутатом від фракції КПУ Володимиром Лещенком.

Депутати Микола Одайник і Юрій Кармазін звернулися до прем'єр-міністра, генпрокурора і секретарю РНБО із запитом про неправомірні дії посадових осіб Луганської облдержадміністрації.

Останні, нібито, підробляли заяви від імені депутатів обласної ради про підтримку колишнього голови облдержадміністрації Олексія Данилова.

Верховна Рада також звернулася із запитом до голови Національного бюро Інтерполу з приводу безперешкодного виїзду з України колишнього мера Одеси Руслана Боделана, обвинувачуваного у зловживанні владою і службовим становищем.

Відповідний запит підготовлений депутатом Володимиром Яворівським.

До президента, прем'єр-міністра, секретаря РНБО і глави СБУ було спрямовано запит депутата Анатолія Писаренка щодо службової невідповідності голови НАК "Нафтогаз України", "який створює загрозу національної безпеки, підриває довіру до України як до транзитної держави в ході переговорів з Росією з питань транзиту газу".

Разом з тим, парламенту з декількох спроб не вдалося проголосувати за спрямування президенту запиту депутата Миколи Комара з приводу порушення Меморандуму взаєморозуміння між владою й опозицією і Конвенції про захист прав людини й основних свобод.

Депутат Геннадій Станецький спрямував запит до генпрокурора щодо розслідування кримінальної справи щодо колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Ліга, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News