Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партіям радять розповісти, звідки в них гроші

П'ятниця, 18 листопада 2005, 11:03

Комітет виборців України рекомендує партіям-учасницям виборів-2006 підписати "Договір про чесні вибори", оголосити кількість коштів, що знаходяться на їхніх рахунках, і оприлюднити на партійному сайті біографії кандидатів у списку.

Про це заявив голова КВУ Ігор Попов на прес-конференції, повідомляє Ліга.

У результаті осіннього моніторингу стану партій перед виборчою кампанією було з'ясовано, що "під час агітаційної кампанії ставка буде робитися не на політичні програми, а на особистості лідерів", зазначає Попов.

Повноцінну агітаційну кампанію за 3 місяці до офіційного старту виборчої кампанії почали близько 10 політичних партій: "Народний Союз Наша Україна", Партія регіонів, Християнсько-демократична партія, "Союз".

Народний блок Литвина, Блок Юлії Тимошенко, Партія захисту пенсіонерів, Народна демократична партія, Партія зелених, "Єдність", Республіканська партія, "Віче" та інші також названі серед партій, що раніше почала виборчі кампанії.

"Деякі партії залучають для проведення передвиборчої кампанії іноземних фахівців", - повідомляє видання.

За словами Попова, "майбутня виборча кампанія призвела до конфліктних ситуацій і розколу в таких партіях як "Трудова Україна", УРП "Собор" і "Селянская партія України".

Голова КВУ підкреслив, що "невизначеність зі статусом і керівництвом у цих партіях може призвести до того, що з ними не будуть блокуватися інші політичні сили, оскільки судові рішення можуть поставити під сумнів легітимність блоків".

"Загалом, на парламентські вибори винесуть списки близько 35 партій і блоків. Після процедури реєстрації в бюлетені на момент виборів залишиться близько 25 партій. У бюлетенях з виборів місцевих рад можуть фігурувати від 10 до 40 партій", - додає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування