Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче знати, що таке корупція і пропонує амністію

П'ятниця, 18 листопада 2005, 13:59

Президент Віктор Ющенко підписав указ про першочергові заходи щодо детінізації економіки та протидії корупції.

Як сказано в указі президента, розміщеному на його сайті, Ющенко доручає Кабінету міністрів розробити та подати у тримісячний строк для внесення президентом як невідкладних низку законопроектів, які б визначали, які посади у виконавчій владі політичні.

Також Ющенко пропонує встановити спрощений порядок звільнення цих осіб, а також уточнити поняття корупції, видів корупційних діянь і суб'єктів цих діянь.

Ющенко ініціює встановлення порядку передачі майна держслужбовцями та членам їх сімей, в управління "спеціалізованим незалежним юридичним особам", а також заборони одержання цими особами подарунків "у вигляді товарів, робіт, послуг", вартість яких перевищує визначений законом розмір.

Президент також пропонує посилити кримінальну відповідальність за втручання в діяльність органів дізнання, досудового слідства, суду та органів, які розглядають справи про адміністративні правопорушення, здійснюють дисциплінарне провадження.

Ющенко також доручає внести зміни у законодавство по вдосконаленню процедур декларування доходів і майна держслужбовців, запровадження обов'язкового декларування ними витрат.

Крім того, президент ініціює проведення економічної амністії, вдосконалення механізмів забезпечення стабільності та непорушності прав власності, набутих в процесі приватизації держмайна у період 1994–2004 років.

Державна податкова адміністрація повинна буде здійснювати контроль за достовірністю поданих відомостей про доходи й витрати, і повинна також визначити механізм оцінки відповідності витрат і доходів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування