Не дивлячись на "бомбардування", Давидович буде "різати"

П'ятниця, 18 листопада 2005, 14:39

На виборах 2006 року зміниться конфігурація і кількість виборчих округів практично у всіх регіонах України.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Давидович нагадав, що на відміну від попередніх виборів нова редакція закону про вибори депутатів передбачає, що виборчі округи формуються з приблизно однаковою кількістю виборчих дільниць, а не однаковою кількістю виборців, як було раніше.

Голова ЦВК зазначив, що в містах наповненість виборчої дільниці складає в середньому близько 2 тис. виборців, у той же час у сільській місцевості - 700 виборців на одну дільницю.

При формуванні виборчих дільниць ЦВК буде виходити з того, що на один виборчий округ мають бути близько 147 виборчих дільниць, тому як усього в Україні буде створено 33 тис. виборчі дільниці, що будуть поділені на 225 виборчих округів.

Таким чином, кількість округів зменшиться в Києві з 10 до 7, у Донецькій області з 23 до 17. Також зменшиться кількість округів у Криму, у Луганській і в Дніпропетровській областях.

У той же час, кількість округів збільшиться у Волинській області - з 5 до 7, а також у Вінницькій та Тернопільській областях.

Давидович також зазначив, що на сьогоднішній день деякі політичні партії і представники органів місцевої влади висловлюють невдоволення в зв'язку зі змінами конфігурацій і кількості округів у регіонах.

Зокрема, за словами Давидовича, депутат Раїса Богатирьова, а також ряд інших депутатів "бомбардують" ЦВК депутатськими зверненнями з цього приводу.

Верховна Рада Криму також прийняла звернення на адресу ЦВК з проханням не зменшувати кількість виборчих округів.

"Але ми на 100% виконаємо нове положення закону і сформуємо так виборчі округи, як вимагає закон, а не деякі політики або представники влади на місцях", - додав Давидович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування