Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко вирубав сад Плюща, а рибалки крадуть його гусаків

П'ятниця, 18 листопада 2005, 15:25

Депутат Іван Плющ радив президентові Віктору Ющенкові відмежуватися від партії "Народний союз Наша Україна".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Факты"

"Так не створювалася навіть КПРС! За дорученням Ющенка я зустрівся з Романом Безсмертним на предмет обговорення створення партії "Наша Україна". Але в мене було таке враження, що Роман Петрович навіть підручник з партбудівництва не читав", - сказав він.

"Усе вже було розписано, залишалося тільки зібрати людей і довести до їхнього відома. Так створювалися у свій час колгоспи, коли тридцатитисячників посилали на місця. Один такий приїхав в Одесу і дає телеграму: "За вашим дорученням колгосп створив, шліть колгоспників", - відзначив Плющ.

"Тому я сказав Ющенку, що і сам не буду брати участь у створенні такої партії, і йому, як гарантові Конституції, не раджу. Жодна з партій, яка увійшла в союз "Наша Україна", не саморозпустилася, не самоліквідувалася, як це потрібно бути. Як можна бути в декількох партіях одночасно?", - сказав депутат.

Що стосується відставки Кабміну Тимошенко, то Плющ сказав, що його доля "була заздалегідь відома".

"І коли вже у вересні Ющенко запитав мене, що я думаю з приводу відомих подій і відставки Кабміну, я відповів, що мені ще в лютому, коли я побачив пані Юлію на ковзанах із двома охоронцями, було зрозуміло, чим усе скінчиться", - відзначив депутат.

"Уряд із самого початку займався популізмом. Коли ж пішли обіцянки про дешеву "помаранчеву" солярку для села і ледь чи не "підвищені зобов'язання" побудувати нові м'ясокомбінати, щоб забезпечити народ дешевим м'ясом, то, думаю, розреготалися навіть неспеціалісти", - додав він.

Плющ не знає, де буде в день святкувань річниці помаранчевої революції, але на Майдан його не запрошували.

"І взагалі, я не належу до масовки Майдану. Чув, що в них там є якісь ордени, грамоти, але за якими критеріями їх вручають, невідомо. На мою думку, до народу треба вийти з покаянням", - додав він.

Плющ також розповів журналістам про свої дачі. За його словами, спочатку в нього була дача в Пущі-Водиці, але потім її зайняв Павло Лазаренко. Під час другого спікерства Леонід Кучма знову запропонував йому цю дачу, але Плющ відмовився.

"Я поїхав подивитися свою стару дачу в Пущі. Дев'ятигектарний сад був викорчуваний, на його місці... вертолітна площадка. Він зробив там капітальний ремонт, добудував нові приміщення. Словом, дачу було не впізнати... Тому Кучмі я відповів: "Я візьму по метражу точно таку ж", - розповів депутат.

За його словами, журналістів він на свої дачі не запрошує, тільки в маєток у Петрушках, де живуть батьки його дружини.

"У нас там є кури, раніш ще тримали гусаків, поки їх не почали красти.... Крадуть, як правило, рибалки, що приїжджають на нічну риболовлю. Їм же потрібно з чогось юшку варити, щоб бульйон був наваристий, от вони туди "плющових" гусаків і кидають", - розповів депутат.

За словами Плюща, у нього "вибуховий характер", він "часто зривається" і може "когось скривдити".

"А взагалі, коли мені складно в житті, я думкою відсилаю себе до таких людей як Ігор Юхновський, Іван Герасимов, Георгій Крючков і - нехай не ображається - Леонід Кравчук. У їхньому житті так само були трагічні моменти. А взагалі, мені дуже везло по життю на наставників", - сказав Плющ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...