Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не згоден із судом і Піскуном

П'ятниця, 18 листопада 2005, 16:13

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в питанні звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора він діяв винятково відповідно до українського законодавства.

"Що стосується генерального прокурора, воно є в повній компетенції президента України. Я в цьому питанні діяв винятково за духом і буквою української Конституції", - заявив президент у п'ятницю в Києві в інтерв'ю журналістам.

Як повідомлялося, у п'ятницю Шевченківський суд Києва відновив на посаді генерального прокурора Святослава Піскуна, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також прес-служба президента повідомляє, що юристи, які представляють у суді сторону Ющенка, готують скаргу до Апеляційного суду м. Києва.

Вони називають незаконним рішення Шевченківського суду, який поновив колишнього генерального прокурора на своїй посаді, зазначаючи, що призначення та звільнення з цієї посади є політичними рішеннями президента.

Представники Ющенка вказують на той факт, що суддя, оголошуючи рішення суду, зачитав лише його резулятивну частину без аргументації, що ускладнює підготовку апеляційної скарги. Планується, що її буде підготовлено до 26 листопада.

Юристи також наголошують, що ситуація, коли одну посаду обіймають дві особи, є "правовим нігілізмом, недопустимим у правовій державі", зазначає прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування