Березовський думає, що Ющенко змовився з Кучмою

П'ятниця, 18 листопада 2005, 21:06

Опальний російський олігарх Борис Березовський не виключає можливості змови команди президента Віктора Ющенка і представників колишньої влади.

Кртитикуючи у своїй статті, опублікованій в "Дзеркалі тижня", заяви Ющенка про те, що "реприватизація була помилкою", Березовський відзначає:

"Така ситуація породжує серйозне припущення про змову президента Ющенка з представниками колишнього кримінального режиму".

На думку Березовського, економічна перемога над кучмізмом означає "безкомпромісний перерозподіл системоутворюючої власності на користь переможців (революції)".

"Я не маю на увазі конкретних людей, які стояли на Майдані або їм допомагали. Під переможцями я маю на увазі весь український народ", - йдеться в статті.

"Реприватизація означає відновлення законності (а не помсту) і одержання прибутку в скарбницю за рахунок продажу підприємств на відкритих чесних аукціонах за ринковою, а не штучно заниженою вартістю", - пише Березовський.

Олігарх також заявляє, що найближче оточення президента — "Петро Порошенко, Давид Жванія і К° — використовувало революцію винятково з метою особистої наживи і не їх не турбують жодні ідейні хвилювання".

За його словами, сьогодні існують "два організовані політичні угруповання: старе (Ахметов, Пінчук і К°) і нового (Порошенко, Жванія і К°)".

"Ці два ОПУ відразу після революції стали досягати компромісів, у тому числі політичних", - заявляє Березовський.

За його словами, для них політика — "усього лише інструмент для отримання прибутку, саме тому вони небезпечні як учасники політичного процесу в демократичній Україні".

Водночас Березовський закликає команди Ющенка і Тимошенко об'єднатися для перемоги на парламентських виборах і недопущення реваншу кучмізму.

"Якщо Ющенко і Тимошенко виявлять політичну волю, мудрість, а головне — відповідальність перед нацією і відновлять союз, тоді вони приречені в березні на перемогу", - йдеться в статті.

Однак, відзначає він, ні Кучма, ні люди, "які складали основний хребет віджилого режиму, ніколи не змиряться з поразкою і зроблять усе, щоб узяти реванш".

"Тому всі розмови про необхідність перегорнути сторінку української історії з заголовком "Майдан", щоб почати так зване нормальне життя, ведуть або вороги вільної України, або недалекі люди", - пише Березовський.

"Вороги революції повинні думати не про реванш, а про те, як залишитися на волі після всього того, що вони наробили, і не плутатися під ногами напередодні парламентських виборів", - заявляє олігарх.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування