Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРОТИ ТИМОШЕНКО І ДРУЗІВ ЗАКРИЛИ ВСІ СПРАВИ, вона похвасталася казанком

Субота, 19 листопада 2005, 11:35

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, а також її родичі та соратники по компанії "Єдині енергетичні системи України" оголосили про закриття проти них усіх кримінальних справ.

На прес-конференції в Києві Тимошенко оголосила, що вони отримали на руки рішення Верховного суду, винесене за процедурою виключного провадження.

"Тут на шести сторінках перераховані злочини, які ми начебто скоїли. Там сказано, що кримінальні справи проти Тимошенко Юлії, Тимошенка Олександра, Тимошенка Геннадія, Євгена Шага, Лідії Сокольченко, Антоніни Болюри в частині обвинувачення закрити обгрунтовано і відповідно до закону", - сказала Тимошенко.

За її словами, таке рішення винесло 46 суддів – "це в повному складі кримінальна колегія і військова колегія Верховного суду", пояснила Тимошенко.

"З тього моменту, як ми отримали ці рішення, всі звинувачення визнані безпідставними", - додала вона.

На прес-конференції, крім Юлії Тимошенко, таокж прийшли її чоловік Олександр, її свекор Генндій з дружиною, а також соратники по ЄЕСУ Євген Шаго з дружиною, бухгалтер ЄЕСУ Лідія Сокольченко і Антоніна Болюра.

Тимошенко повідомила, що "Геннадій Опанасович Тимошенко був кинутий за грати здоровою людиною, а зараз залишився інвалідом".

За його словами, в СІЗО він переніс два інсульти і став інвалідом 1 групи. "Бог є, він все бачить, і кожному воздасть", - сказав Геннадій Тимошенко.

В свою чергу чоловік Юлії Тимошенко Олександр сказав, що 10 років кримінального переслідування їх "не зламали, а загартували".

"Ми хочемо жити в справді демократичній країні, де виконуються закони. І ми маємо щастя допомагати Юлії Володимирівні будувати демократичну країну", - сказав Олександр Тимошенко.

В свою чергу Євген Шаго висловив жаль, що компанія ЄЕСУ припинила свою діяльність. "ЄЕСУ підняли 3000 підприємств, які зупинилися – і після цього вони запрацювали в три зміни", - сказав Шаго.

Він додав, що якби під час перебування в СІЗО вони дали покази проти Тимошенко, то їх би випустили з ізолятора в той же день.

Тимошенко повідомила, що на прес-конференцію не змогла за станом здоров'я приїхати її мама. "У наших мам були часи, коли нікого з родичів не було на свободі", - зазначила Тимошенко.

На прес-конференції Тимошенко також показала казанок - з якого, пояснила вона, її годували в СІЗО і який після цього вона зберігала у себя в офісі. "Це така тюремна пайка", - сказала Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування