Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матвієнко розповів, хто винен в розколі партії

Субота, 19 листопада 2005, 12:32

Голова партії УРП "Собор" Анатолій Матвієнко звинувачує лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко у розколі "Собору".

Про це він заявив під час виступу перед делегатами 15 надзвичайного з'їзду партії в Києві.

За словами Матвієнка, причиною впливу Тимошенко на "Собор" було небажання партії йти в блок з її політичною силою.

"Як це так, думалось, очевидно, багатьом, всі прагнуть до Блоку Юлії Тимошенко, а тут УРП "Собор" навпаки – хоче вийти з БЮТ", - сказав Матвієнко.

"І вона зробила разом зі своїми побратимами все, щоб продемонструвати, що не всі соборівці її полишають, і тому симулювати розкол, зігравши на приватних інтересах наших партійців", - вважає він.

Матвієнко зазначив, що така поведінка Тимошенко його не дивує. "Я не дивуюсь Юлії Володимирівні, вона по відношенню до своїх партнерів, до УРП "Собор" діяла так, якою вона є. Її власна кар'єра, її партії кар'єра – головна для неї зірка", - сказав він.

"У 2009 році я як голова УРП не бачив її президентом України, і моральна позиція саме тому скоріше не йти на вибори у блоці Тимошенко у 2006 році викликала очевидно у багатьох її прихильників і у неї особисто злість", - сказав Матвієнко.

Говорячи про майбутні парламентські вибори, Матвієнко виключив навіть теоретично як самостійну участь партії у виборах, так і блокування з БЮТ. Він зазначив, що ймовірність блокування з БЮТ існує в рамках мега-блоку, куди може ввійти і "Батьківщина". Але, за словами Матвієнка, всі розмови про створення такого мега-блоку є "піар-крок до річниці помаранчевої революції і не більше".

Матвієнко окреслив три варіанти участі партії у майбутнії виборах. Перший варіант передбачає створення "правиці" в рамках УНП, УРП "Собор" та Селянської партії, яку Плющ реанімував". Такий варіант участі партії Матвієнко назвав ризикованим. "І щоб отримати 3%, нам треба буде багато працювати".

Другий варіант передбачає створення "чесної сили" в союзі з "Порою", УРП "Собор" і, можливо, ХДС Стретовича. За словами Матвієнка, це – "свіжий проект, свіжий вітер", але він є "авантюрний проект у доброму розумінні цього слова".

Третій варіант, окреслений Матвієнком, передбачає участь УРП у блоці разом з НСНУ, Народним Рухом України, Конгресом українських націоналістів та іншими національно-демократичними силами, які заявили про бажання взяти участь у цьому блоці.

За словами Матвієнка, таке блокування дасть можливість згуртуватись навколо президента. "Ми відповідальні перед суспільством за ефективного президента". Основним недоліком участь УРП "Собор" у блоці з НСНУ він назвав те, що партіє є не потужною. "Якщо нам вдасться зафіксувати одне місце в десятці, то це була б велика перемога".

Матвієнко зазначив, що можливі й інші конфігурації, але розглядати їх немає часу. Для остаточного вирішення участі "Собору" у виборах у партії є максимум два тижні, наголосив її лідер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...