Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко не вірить, що Туркменбаши підкладе Україні свиню

Субота, 19 листопада 2005, 16:38

Україна в 2006 році буде отримувати туркменський природний газ за ціною $44 за 1 тис. куб. м.

Таке переконання висловив перший заступник міністра палива та енергетики, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У "Нафтогазу України" з туркменською стороною підписаний на 2006 рік договір по 44 долара за тисячу кубометрів. Тому, незважаючи на різні заяви, ми будемо виходити з взаємних контрактних зобов'язань", - сказав він.

Глава "Нафтогазу України" підтвердив, що Україна законтрактувала в Туркменістану на наступний рік 39 млрд. куб. м природного газу.

Коментуючи виконання "Нафтогазом України" поточних контрактних зобов'язань перед туркменською стороною, Івченко сказав: "Сьогодні ми цілком виконуємо наші контрактні зобов'язання, як у частині оплати валютою, так і в частині оплати товарами, цілком витримуємо графіки і навіть їх випереджаємо".

Як повідомлялося, президент Туркменії Сапармурат Ніязов 18 листопада на засіданні кабінету міністрів країни заявив, що з 1 січня 2006 року для всіх покупців туркменського природного газу буде встановлена єдина ціна в розмірі $60 за 1 тис. куб. м.

Івченко також заявив про наміри найближчими днями публічно повідомити про результати фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України".

За словами Івченка, підставою для такого рішення став учорашній запит у Верховній Раді, ініційований фракцією СДПУ(о).

"Останнім часом навколо НАК "Нафтогаз України" точаться різні розмови, висловлюються необґрунтовані заяви і претензії, спрямовані виключно на вдоволення політичних амбіцій, а не на захист позицій держави", - вважає він.

"Незважаючи на це, ми будемо послідовно відстоювати національні інтереси України і забезпечувати її енергетичну безпеку, як би комусь не хотілося іншого. Тому я хочу найближчим часом зробити публічний звіт про фінансово-господарську діяльність та виробничі показники НАК "Нафтогаз України" перед українським народом", - говориться в прес-релізі.

Як заявив Івченко, у звіті будуть оприлюднені основні показники роботи компанії за 9 місяців поточного року, і громадськість України зможе зробити висновки, хто насправді відстоює інтереси держави.

За словами Івченка, він впевнений, що після звіту буде поставлено крапку в спекуляціях навколо НАК "Нафтогаз України".

Про дату та місце проведення доповіді голови НАК "Нафтогаз України" буде окремо повідомлено прес-центром компанії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування