Ющенко попередив Луценка по радіо

Субота, 19 листопада 2005, 17:52

Президент Віктор Ющенко розцінює зволікання в розслідуванні резонансних справ як непрофесійність керівництва правоохоронних органів.

Про це він сказав у радіозверненні до українського народу, що транслювалося в суботу.

"Ми вимагали: "Бандитам – тюрми!" Як президент України я зобов’язую правоохоронні органи розслідувати резонансні справи. Ті, хто організовував масштабні фальсифікації і змусив мільйони людей вийти на площі, повинні відповідати перед законом", - сказав він.

"Бандити сидітимуть у тюрмах! Подальше зволікання слідства я розцінюю як непрофесійність керівництва правоохоронних органів. А непрофесіоналам не місце у владі", - зазначив Ющенко.

Нагадавши, що одною з головних вимог Майдану була боротьба з корупцією, президент зазначив, що доручає уряду в тримісячний термін розробити і подати у Верховну Раду законопроекти, що сприятимуть боротьбі з корупцією і удосконаленню процедури декларування доходів і майна чиновників.

Він також відзначив, що створив політраду при президентові, куди запросив представників усіх парламентських фракцій. "Сьогодні політрада відпрацьовує угоду про чесні вибори, яку я пропоную підписати в день старту парламентської виборчої кампанії", - сказав Ющенко.

Президент повідомив, що підписує указ про відзначення 22 листопада як Дня свободи.

"Знаю, що ті, хто 13 років володів Україною, й досі не змирилися зі своєю поразкою. Вони прагнуть реваншу і не шкодують ані сил, ані коштів для повернення тоталітаризму", - зазначив Ющенко.

"Переконаний, 22 листопада – найкращий привід продемонструвати мудрість і порозуміння, відкинути все дріб’язкове і об’єднатися заради майбутнього України", - сказав він.

"Можливо, ми ще до кінця не оцінили значення Дня свободи. Але вже сьогодні ми з гордістю говоримо – Україна змінилася. Світ бачить в Україні рівного, відповідального і передбачуваного партнера. Україна стає регіональним лідером", - вважає Ющенко.

"Ми сподіваємося на саміті Україна – ЄС, який відбудеться 1 грудня цього року, почути чіткий сигнал про визнання України країною з ринковою економікою і початок переговорів про лібералізацію візового режиму для українських громадян", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування