Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук на Майдані підписувався під "Кучму геть!"

Субота, 19 листопада 2005, 21:57

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що фальсифікаціями під час виборів президента 2004 року займався безпосередньо глава адміністрації президента Віктор Медведчук.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу", показаному в суботу.

"Я вважаю, що цим не міг займатися сам Кучма", - сказав він, зазначивши, що "політично все організовував Медведчук".

Проте міністр відзначив, що цей факт не є встановленим юридично, оскільки люди, які скоювали політичні злочини, не дають свідчень проти їх замовників на найвищому рівні.

"Люди, на яких вийшло слідство, не дають свідчення нагору. Вони визнають свою вину, але бояться або не хочуть, або не можуть давати свідчення на тих, хто організовував фальсифікації. Тому я лише політично висловлювати думку, що це все робилося в кабінетах голови адміністрації президента ", - зазначив Луценко.

Найважчим моментом революції він назвав 28 листопада, коли Юлія Тимошенко закликала людей вдруге йти штурмувати адміністрацію президента. За словами Луценка, це ледь не призвело до кровопролиття.

За його словами, тоді Тимошенко просили не згадувати Кучму, бо він тоді вів переговори про передачу влади. Вона мовчала, але на трибуні закликала всіх на штурм. "Хіба ми боїмось міліцію? Хіба ми боїмось Кучму? Всі на штурм!" А після цього сіла в автомобіль і поїхала", - розповів Луценко.

"Цей момент був найважчим, бо партія яструбів явно почала перемагати і на майдані. Саме тоді міліцейські чини дали внутрішнім військам команду отримати бойову зброю і рушити на Київ", - згадував він.

За його словами, "формально накази міліції віддавав сам командувач внутрішніх військ Попков, який дуже хотів стати заступником міністра внутрішніх справ". "Неформально, звичайно, таке рішення було прийнято на закритій нараді керівників силових відомств", - вважає він.

"До мене, коли я став міністром, приходив Попков, сам написав заяву про звільнення, розуміючи, що йому не місце в міліції. Це історія про те, як серйозний професіонал спокусився на політичну авантюру", - розповів Луценко.

Він також розповів, як зустрів на Майдані зятя екс-президента Кучми Віктора Пінчука.

"Я іду з сином по Майдану, а назустріч іде Пінчук з дорослою дочкою, яка приїхала з Великобританії. Тут підійшла якась студентка, якщо не помиляюсь, з Вінниці, і каже: "Пане Пінчук, розпишіться!". Він розписався. Вона каже: "Тут написано – Кучму геть!". Він каже "Ну, так і буде". Вона йому дарує маленьку помаранчеву стрічечку, а він говорить: "Я вже не можу, а дочці подарую". Та каже: "З великим задоволенням", - згадав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування