Соратник Костенка пішов, бо не хоче, щоб права нога Ющенка була без тіла

Понеділок, 21 листопада 2005, 09:34

Депутат Володимир Мойсик заявив про свою відставку з посади керівника центрального виборчого штабу Української народної партії.

Свою заяву він виголосив в Івано-Франківську, виступаючи на обласній конференції УНП, повідомляє УНІАН.

За його словами, він написав заяву і покинув цей пост "через незгоду зі стратегією керівництва партії, яку воно обрало у виборчій кампанії".

"Стратегія для мене означає політичну і технічну складову. Політична складова – це те, що УНП є правоцентристська українська сила і є єдиною в цій іпостасі", - сказав Мойсик.

За його словами, лідер партії Юрій Костенко на Заході і Сході України "постійно заявляє, що ми не тільки опора президента Ющенка, а і його права нога".

"Тому незрозуміло: чому одна нога самостійно йде на вибори без тіла". А президент має ще дві ноги, або й три, в яких є правоцентристське спрямування", - сказав депутат. "Тому тут теж виникають запитання", - додав він.

Мойсик зазначив, що йому не подобаються заяви лідера УНП, що партія не блокуватиметься, ані з "Народним союзом Наша Україна", ані з БЮТ.

"Але якщо утвориться мегаблок Тимошенко з Ющенком, тоді УНП готова бути в цьому блоці", - сказав він.

"Що це за політична позиція, - запитав депутат, - чому за рік після виборів Ющенка ми робимо такий різкий крок від президента? Я переконаний, що виборець такого різкого кроку не хоче".

За словами Мойсика, "якщо УНП йде сама, то це вже нині не модно". "Модними стали іменні блоки. То хто хоче з нами блокуватися, а ніхто поки що. Ми знайшли нещасну Партію вільних селян – мертву структуру – і тільки з нею створимо блок", - сказав він.

Він вважає, що УНП не має жодного шансу подолати 3-відсотковий бар'єр, оскільки нині соціологічні дослідження показують, що за самостійної участі у виборах партія може набрати 0,5%, а у блоці з дрібними партіями - 1,2% голосів виборців.

Мойсик також повідомив, що партія не має жодної агітпродукції. "Оцими нещасними біг-бордами – 500 штук по всій державі – оце єдина агітація за нашу партію".

Він закликав делегатів обласної конференції до розумної політичної позиції. "При чому тут союз з "Нашою Україною", ми йдемо у блоці з президентом, і я за похід на вибори з президентом Ющенком".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News