Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головатий вважає, що Піскуна поновила кучмівська мафія

Понеділок, 21 листопада 2005, 09:45

Міністр юстиції Сергій Головатий заявляє, що рішення суду про поновлення на посаді генпрокурора Святослава Піскуна було прогнозованим.

Про це Головатий повідомив у вечірньому ефірі телеканалу НТН, передає Ліга.

Головатий відзначив, що, незважаючи на те, що результат справи був зрозумілий йому з самого початку, він не міг і не збирався цьому протидіяти.

Міністр нагадав, що до початку судового процесу він не зробив жодної заяви. "Я прийшов у суд подивитися, що ці судді будуть робити. Коли я побачив склад суду, мені вже десь на 50% стало зрозуміло, яке буде рішення", - сказав він.

За словами Головатого, він ще більше переконався у своїх припущеннях, коли побачив, що ні перед ким із суддів немає жодного папірця.

"Не буває таких судових процесів, щоб суддя не записував аргументацію. Не буває таких судових процесів, щоб суддя не слухав усі сторони", - відзначив Головатий.

"Я виступав на трьох судових засіданнях десь протягом 5 годин, посилаючись на практику Євросуду, на практику Конституційного Суду РФ, на конституційні положення, на рішення Конституційного суду", - сказав міністр.

Він також додав, що протягом цих п'яти годин судді не поставили йому жодного запитання.

Головатий також заявляє, що три судді, які ухвалили рішення, перевищили повноваження.

"На посаді генпрокурора може поновити тільки президент України, призначити через згоду Верховної Ради і поновити може, якщо була порушена конституційна процедура, але не суд", - зазначив він.

"Три судді Шевченківського суду зробили професійний злочин. Проти них сьогодні, якщо Медведько, генеральний прокурор Медведько, себе поважає як юрист і як генеральний прокурор, який пройшов всю конституційну процедуру через Верховну Раду і указ президента, він повинен був би порушити кримінальні справу проти трьох суддів Шевченківського суду за винесення завідомо неправомірного рішення", - зазначив він.

Він також зазначив, що їх "покривало найвище судове керівництво країни – мафія суддівська".

"Вони це робили ще за часів Кучми, коли домовлялися Медведчук і інші, які ходили поновляти Піскуна через суддю Печерського суду Бернадську. Зараз ця ж сама мафія суддівська на чолі з найвищим керівництвом суддівським поставила, вибачте, "раком" всю країну, президента, Верховну Раду, Конституційний суд. І вони це роблять. Це є фарс", - зазначив Головатий.

На питання, чи можливо, що Піскуна поновили через те, що він був звільнений, будучи на лікарняному, Головатий відповів, що стосунки між президентом і генпрокурором не регулюються трудовим правом.

За його словами, "навіть якби Піскун був на лікарняному, навіть якби він був вагітний", президент все одно мав право його звільнити.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...