Британці думають, що Тимошенко поновиться

Понеділок, 21 листопада 2005, 10:19

Юлія Тимошенко може знову обійняти посаду прем'єр-міністра, оскільки проти неї було закрито всі кримінальні справи.

Про це пише британська газета "Індепендент", зазначаючи, що Тимошенко від вересня бореться за відновлення своєї репутації серед українців.

Як зазначають журналісти, коли президент Віктор Ющенко відправив Тимошенко у відставку, це істотно зашкодило її шансам дістати велику кількість голосів під час парламентських виборів.

Реклама:

"Тимошенко не приховує того, що вона хоче знову повернутися на посаду голови Кабміну, особливо беручи до уваги, що після того, як у дію ввійде конституційна реформа, її повноваження будуть набагато більші, ніж вони є тепер", - йдеться у статті.

Газета нагадує, що вперше звинувачення проти Тимошенко у зловживанні посадою і привласненні коштів платників податників з'явилися 1995 року, а потім поновилися 2001 року, "після сварки Тимошенко з тодішнім президентом Леонідом Кучмою".

"Індепендет" пише, що скасування звинувачень сталося за кілька днів до святкування річниці початку помаранчевої революції, у той час як вона веде переговори з президентом Ющенком "про те, аби комісари, так би мовити, революції змогли вирішити свої розбіжності".

Також нещодавно було закрито карну справу проти неї у Росії - там її звинувачували у даванні хабарів державним посадовцям.

ВІДЕО ДНЯ

"Індепендент" пише, що Тимошенко сподівається сформувати коаліцію з президентом Ющенком, але у той же час стверджує, що не відмовиться від своїх амбіцій і намірів повернутися на посаду прем'єра.

Водночас газета зазначає, що Віктор Янукович, минулорічний опонент Ющенка, "став несподівано популярним".

"Індепендент" посилається на одне опитування громадської думки, яке визначає підтримку блоку пана Януковича у 17%, тоді як НСНУ має 13%, а БЮТ - 12%.

Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...