Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сівкович злякався виборів і хоче дружити з Коновалюком

Понеділок, 21 листопада 2005, 12:23
Партія "Трудова Україна" (Володимира Сівковича) пропонує партії "Трудова Україна" (Валерія Коновалюка) провести 26 листопада єдиний X з'їзд партії для збереження її права на участь у виборах Верховної Ради в березні 2006 року.

Про це Українські новини повідомила прес-служба "Трудової України" (Сівковича) з посиланням на лист членів президії партії Сівковича, Олександри Кужель, Дмитра Табачника, Миколи Княжицького та Юрія Мірошниченка до Валерія Коновалюка від 21 листопада.

У листі сказано, що з огляду на той факт, що відповідь Міністерства юстиції не змогла поставити крапку в протиріччях, низка судових процесів стає невідворотною.

На думку партії, це не дасть можливості Центральній виборчій комісії зареєструвати жодну з команд для участі в парламентських виборах 2006 року.

У зв'язку з цим партія Сівковича закликає партію Коновалюка провести єдиний з'їзд, який би уладнав конфлікт.

"Ми підтверджуємо готовність провести все прозоро, відповідно до чинного законодавства. І того ж самого очікуємо від Вас", - сказано в листі.

Партія Сівковича також пропонує запросити на з'їзд незалежних спостерігачів і максимальну кількість журналістів.

18 листопада Мін'юст у своєму листі Сівковичу й Коновалюку констатував наявність внутрішньопартійного конфлікту.

Мін'юст зазначив, що порядок обрання керівних органів партії визначається її статутом і належить до внутрішньої діяльності партії.

При цьому втручання з боку органів державної влади або їхніх посадових осіб у внутрішню діяльність партій забороняється.

Питання визначення легітимності дій керівних органів партій не входить до компетенції Мін'юсту, і її можна встановити тільки в судовому порядку.

Мін'юст повідомив, що, таким чином, немає підстав для задоволення прохання жодної із сторін, у тому числі щодо внесення змін до реєстру партій.

Як відомо, раніше Апеляційний суд Полтавської області задовольнив апеляційні скарги представників члена політичної ради "Трудової України" Миколи Княжицького й депутата Верховної Ради Валерія Коновалюка, скасувавши рішення Жовтневого районного суду Полтави від 5 й 7 жовтня й дозволивши Коновалюку виступати від імені партії "Трудова Україна".

З'їзд "Трудової України", що відбувся 23 вересня в Києві, виключив з партії її лідера Коновалюка й обрав головою партії Сівковича.

Коновалюк заявив про нелегітимність цього з'їзду й попросив Шевченківський районний суд Києва визнати недійсною постанову про скликання 23 вересня з'їзду партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування