Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пророкує "розпад України"

Понеділок, 21 листопада 2005, 13:11

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що наслідком місцевих виборів на пропорційній основі разом із недоторканністю депутатів місцевих рад може стати "розпад України".

Про це вона заявила в понеділок в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні в усі місцеві органи влади можуть прийти партії місцевого значення. З іншого боку, усі, хто прийде, мають недоторканність, тобто вони ізольовані від будь-яких впливів силових структур", - вважає Тимошенко.

"Уже є досвід створення виконкомів в облрадах і міськрадах, що практично завершують самодостатність цієї вертикалі", - додала вона.

"Що це означає? Це означає, що практично не залишається центральних впливів на владу, тому що будь-якого губернатора, будь-якого керівника районної адміністрації сильна міськрада, райрада, облрада поставить на місце за три хвилини", - пояснила Тимошенко.

У зв'язку з цим вона виступає за скасування норми про недоторканність депутатів місцевих рад, а також за повернення до мажоритарної системи на місцевих виборах, а "якщо це неможливо - за формування місцевих рад тільки партіями, що переборюють бар'єр у Верховну Раду".

"Я із завмиранням серця дивлюся на те, що буде після цих парламентських виборів, якщо ми не встигнемо внести хоча б елементарні зміни, щоб владу централізувати", - сказала экс-премьер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування