Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) ігнорує "фальшивки" влади і іншим радить

Понеділок, 21 листопада 2005, 14:15

Соціал-демократична партія (об'єднана) закликає усіх громадян України ігнорувати святкування Дня свободи.

"Ми закликаємо киян, усіх громадян України на знак протесту ігнорувати будь-які надумані, фальшиві урочистості, ініційовані владою", - говориться у заяві СДПУ(о) з приводу першої річниці "так званої помаранчевої революції".

З цього приводу есдеки запитують: "Чи потрібно з такою помпезністю готуватися до революційного свята?".

"Свято мало б сенс, якби воно перетворилося у щирий і принциповий звіт влади перед народом про допущені помилки і прорахунки, їх причини, коли було б названо винуватців, і щоб люди почули обґрунтовану доповідь про реальний план дій виходу з кризи", - відповідають вони.

Проаналізувавши діяльність "помаранчевої влади" за рік, СДПУ(о) дійшла висновку, що "прихід до влади команди Віктора Ющенка, на жаль, не змінив ситуації на краще".

"Небезпечні кризові тенденції в економіці посилились, а політика стала ще більш непрогнозованою. І невипадково міжнародні соціологічні та аналітичні центри пророкують розвал України як держави", - зауважується у заяві.

Партія ще раз нагадала свою вимогу поставити "питання щодо вступу України в НАТО і ЄЕП на розсуд народу на всеукраїнському референдумі".

Зокрема, соціал-демократи "вважають за необхідне ухвалити закон "Про засади зовнішньої та внутрішньої політики України", у якому б слід було закріпити нейтральний та позаблоковий статус української держави".

Також СДПУ(о) вимагає "негайної відставки посадових осіб, які завдають шкоди зовнішній і внутрішній політиці України, які компрометують нашу державу".

У той же час перший секретар політради СПУ Йосип Вінський переконаний, "що найголовніше з того, що відбулося, це те, що той ковток свободи, який ми отримали, сьогодні поки що залишається в легенях нашого суспільства".

Таку позицію він висловив, аналізуючи результати річної діяльності нової влади, повідомляє прес-служба СПУ.

Зокрема, Вінський називає "боротьбу з корупцією та хабарництвом одним із позитивних, а кадрові помилки нової влади - одним з негативних моментів змін, які відбулися у державі за рік після помаранчевої революції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування