Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕЛЬНИЧЕНКО ЗВИНУВАТИВ ТРЕТЬЯКОВА У ЗАХИСТІ КУЧМИ

Понеділок, 21 листопада 2005, 14:18

Екс-майор Микола Мельниченко заявляє, що влада через екс-першого помічника президента Ющенка Олександра Третьякова пробувала відвести від відповідальності Леоніда Кучму.

Про це йдеться у заяві Мельниченка, поширеній в понеділок.

Як зазначив Мельниченко, 8 березня 2005 року у Берліні відбулася його зустріч з Третьяковим, яку організував російський бізнесмен Борис Березовський.

За словами екс-майора, вона начебто відбувалася в готельному номері "помічника Березовського".

"На початку розмови Олександр Третьяков заявив, що він уповноважений президентом зустрітися зі мною та обговорити деякі питання", - розповів Мельниченко.

За його словами, Третьяков заявив, що "незважаючи на злочини, скоєні Кучмою проти Георгія Гонгадзе та Олександра Єльяшкевича, Леоніда Кучму потрібно лишити в спокої".

"Крім Кучми, необхідно лишити в спокої і Володимира Литвина", - процитував Мельниченко Третьякова.

Також, за словами Мельниченка, Третьяков розповів йому, що Ющенку не подобається співпраця майора з Олександром Морозом, і також Ющенко "не хотів би, щоб задокументовані злочини Кучми впливали на виборчу компанію 2006 року".

"Звертаю увагу, що факти, які мною наводяться, завжди мають неспростовні докази", - наголосив екс-майор.

Мельниченко відзначив, що про "відведення Кучми від відповідальності" також свідчать ліквідація слідчої комісії з питань розслідування загибелі Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова та замаху на життя Олександра Єльяшкевича.

Також Мельниченко звернув увагу, що нову парламентську слідчу комісію щодо касетного скандалу очолив "особистий міліціонер" зятя Кучми. Очевидно, Мельниченко має на увазі депутата Драчевського, який працював у органах МВС на Дніпропетровщині.

Мельниченко обурився діями української влади щодо "ігнорування рішень ПАРЄ що стосуються Єльяшкевича, відмови Ющенка від зустрічі з ним".

За словами Мельниченка, про змову новою влади з Кучмою для відведення відповідальності свідчить невиконання рішення Європейського суду щодо депутатства екс-майора.

Мельниченко, крім того, заявив, що його "незаконний арешт в Туреччині був умисне спровокований з України".

У свою чергу Олександр Третьяков сказав у коментарі "Українській правді", що заява Мельниченка є провокацією.

"Це спеціально викинуто перед завтрашнім Майданом. Чому він не виступив з такою заявою відразу в березні?", - обурився Третьяков.

Третьяков підтвердив, що зустрічався з Мельниченком в Берліні. "Але я робив це не від імені президента, а від свого імені", - додав він.

Третьяков сказав, що просив Мельниченка передати новій українській владі компрометуючі матеріали.

"Я його просив: "Ми – нова влада. І якщо в тебе є матеріали по Кучмі або Литвину – то давай зараз, а не тягни", - пояснив Третьяков. Екс-перший помічник президента також сказав, що в нього не було сенсу рятувати Кучму, оскільки він вперше його побачив на інавгурації Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування