У Тимошенко нічого не буде з Лазаренком, решту вона скаже на Майдані

Понеділок, 21 листопада 2005, 14:26

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вважає, що її політична сила і партія "Громада" на чолі з екс-прем'єром Павлом Лазаренком не будуть об'єднуватися для спільної участі в парламентських виборах майбутнього року.

"Зараз такий час, що кожна політична сила може показати, на що вона здатна, й одержати або не одержати підтримку", - сказала Тимошенко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що партія "Громада", швидше за все, піде окремо на вибори і на чолі, можливо, з лідером партії "Громада", і тільки суспільство може визначити, хто і що одержить", - додала вона.

При цьому вона відзначила, що "суспільство може визначатися навколо найбільш резонансних особистостей і визначатися або радикально добре, або радикально погано, і відчуття команди, що веде лідера, воно абсолютно, як правило, неадекватно".

"Адекватно можна оцінювати тільки тоді, коли ти одержиш спочатку екзит-пол, а потім те, що за ним стоїть", - сказала лідер "Батьківщини".

Вона негативно відповіла на запитання, чи може Лазаренко бути використаний у боротьбі з нею на майбутніх виборах.

"Я думаю, що Павло Іванович - це така людина, яку можна посадити, можна кримінальну справу порушити, але використовувати його неможливо. Потрібно просто знати його. Тому, я не думаю, що його хтось коли-небудь використовує", - відзначила екс-прем'єр.

Думаю, що він буде докладати зусиль, щоб повернеться до нормального життя і, якщо його спроби участі в парламентських виборах є частиною його особистісної реабілітації, я думаю, що якщо в силових структур і суду немає претензій до нього, то він має будь-які шанси як будь-який український громадянин ", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що не задумувалася над питанням про зустріч з Лазаренком у випадку його повернення в Україну.

У той же час член фракції БЮТ Андрій Шкіль заявив, що Блок Юлії Тимошенко не буде укладати жодних "екзотичних" союзів.

"Жодних екзотичних союзів з нашої сторони не буде, хоча я не переконаний, що так буде і з тієї сторони ("Народний союз Наша Україна"). Ми будемо блокуватися тільки з учасниками помаранчевої коаліції", - заявив він у понеділок під час прес-конференції у Львові.

Щодо переговорів про об'єднання з НСНУ, Шкіль заявив, що "жодних кроків до об'єднання не було".

Він відзначив, що коаліція учасників помаранчевої революції можлива після виборів до парламенту.

Він припустив, що про умови спільної роботи може сказати у вівторок Юлія Тимошенко під час виступу на Майдані.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News