Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко більше не летітиме біля туалету

Понеділок, 21 листопада 2005, 14:33

Екс-віце прем’єр Микола Томенко братиме участь у парламентських виборах у першій п'ятірці списку Блоку Юлії Тимошенко.

"Я буду в першій п’ятірці. Я бачив результати опитування всередині нашої команди, яке місце матиму – вирішить з’їзд", - сказав він у понеділок журналістам.

За його словами, у тому числі з’їзд визначиться й щодо кандидатур у першій п’ятірці.

"Ми спробуємо зробити все, щоби в нашому літаку не було бізнес-класу і місць біля туалету, як було минулого разу", – сказав Томенко, нагадавши минулорічну ситуацію, коли він опинився на 62 місці у списку і, за його словами, летів до Верховної Ради "на літаку з місцем біля туалету".

Відповідаючи на питання, чи не соромно йому, як екс-держсекретарю Олександру Зінченку, йти у списку з Михайлом Бродським або Олександром Волковим, Томенко сказав: "Мені соромно йти у списку дуже з багатьма людьми, які можуть бути в нашому списку".

При цьому він сказав, що в нього є багато притензій до людей саме з помаранчевої команди:

"Якщо б Пінчук, наприклад, надумав іти в нашому списку, причина відмови йому була б очевидною. Стосовно Бродського і Волкова – я з ними на Майдані стояв, і насправді вони обрали Ющенка напередодні виборчої кампанії, а не перебігли в процесі".

"Більше того, Бродський належав до нашої радикальної майданівської команди, і зробив достатньо цікавих речей, починаючи від захвату Київського університету зі Шкілем і Вакарчуком і закінчуючи іншими речами. Тут треба зважити всі за і проти", - сказав він.

Стосовно Волкова Томенко зазначив, що "йому слід займатися іншими речами, а не політикою".

"Я вважаю, що його участь у списку є неправильною, і це так само є зараз предметом дискусії. Таким предметом дискусії є ще декілька людей, і сам факт того, що вони перейшли до БЮТ, автоматично не є причиною, щоб вони йшли на парламентські вибори за одним списком", - сказав він.

Томенко також зазначив, що БЮТ має дуже багато "сигналів" від НСНУ щодо об’єднання.

"Це заяви конкретних політиків і зустрічі, що відбуваються в різних форматах. З нашого боку переговорщиками є Турчинов, Тимошенко та інші. З боку НСНУ – Катеренчук, Рибачук, Васюник", - сказав він.

"Ми вважаємо таку дискусію необхідною", - додав Томенко, зазначивши, що запорукою об’єднання є підписання до парламентських виборів спільного меморандуму із силами, які можуть теоретично створити більшість у наступній Верховній Раді.

Також він вважає, що основні принципи цього меморандуму мають буи публічними.

"Там будуть прописані принципові речі. Починаючи з того, з ким ми будемо чи не будемо об’єднуватися у наступному парламенті. Документи щодо кадрових призначень прем’єра, голови Верховної Ради та інших ключових посад мають бути не таємним додатком до меморандуму, а публічними прописаними речами", - сказав Томенко.

За його словами, якщо БЮТ "на один голос перемагає "Нашу Україну", то в умовах меморандуму має бути зазначено, що в такому разі прем’єром має бути Тимошенко".

Томенко також сказав, що у меморандумі має бути прописано, що ті політичні сили, які його підпишуть, не матимуть права вступати в коаліцію з "ідеологічно несумісними силами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування