У Росії вирішили, що Ющенко не ліберальніший за Кучму

Понеділок, 21 листопада 2005, 14:40

Російські політологи розходяться в оцінках наслідків помаранчевої революції.

Президент фонду "Політика" В'ячеслав Ніконов заявив, що за останній рік рейтинг президента Віктора Ющенка знизився, а темпи розвитку економіки України сповільнилися.

"Режим в Україні не став більш ліберальним. Розчарування діяльністю президента велике. Воно поширюється на всі регіони України, хоча в західних областях рейтинг Ющенка як і раніше вищий, ніж у східних", - сказав політолог.

"Будь-яка революція призводить до економічних ускладнень і в цьому році економіка України розвивається набагато гірше, ніж у минулому", - вважає Ніконов.

"Що стосується російсько-українських відносин, то Україна стала набагато ближче до НАТО і набагато далі від членства в Єдиному економічному просторі (ЄЕП). При нинішньому українському керівництві ЄЕП не відбудеться", - сказав Ніконов.

У свою чергу керівник групи "Меркатор" Дмитро Орешкін не схильний драматизувати труднощі, які переживає Україна.

"Цей рік був поганим - інфляція збільшилася, знизилися темпи росту, маса політичних скандалів. Але це нормальний процес зализування ран після зміни еліт", - сказав політолог.

"Не було ніяких зваб. Що, прийшли нові люди і відразу країна розцвіла? Не буває такого. Є багато позитивних моментів - удалося продали "Криворіжсталь", йде перерозподіл політичних сил, президент Ющенко виявляє гнучкість, компроміс і домовляється з Віктором Януковичем", - вважає політолог.

Йде нормальна політична боротьба, яка винна йти в демократичному суспільстві", - сказав Орешкін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування