Тимошенко упевнена, що вони з Януковичем стануть лідерами

Понеділок, 21 листопада 2005, 16:09

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що в новообраному парламенті провладна коаліція буде формуватися на основі БЮТ.

На думку Тимошенко, опозиційна коаліція буде формуватися на основі Партії регіонів, головою ж парламенту, швидше за все, стане лідер Соцпартії Олександр Мороз, передає "Інтерфакс-Україна".

В ексклюзивному інтерв'ю Тимошенко відзначила, що в новому складі Верховної Ради будуть домінувати дві великі політичні сили - "Регіони України на чолі з Януковичем і блок, що маю честь очолювати я".

"Життя покаже, що саме так і буде, якщо ми усі доберемося до виборів. І я думаю, що не буде неприродних коаліцій. Будуть природні коаліції: одна велика сила піде в опозицію, друга велика сила піде у владу, і біля кожної з них буде свій набір сил, що ідеологічно потрапляють в одну нішу", - сказала Тимошенко.

На думку лідера "Батьківщини", більшість у новому складі парламенту "має бути сформована ідеологічно природно, інакше в ній ніякої користі, і ніякої доцільності".

"Це буде просто штучна, нестабільна система, що не принесе результату", - сказала вона.

"Якщо, наприклад, почнуть об'єднуватися абсолютно діаметральні, протилежні сили, це буде свідчити про ступор у державній політиці. Тому що, все одно доведеться проводити закони через парламент, у тому числі ключові закони, і якщо є глибокі ідеологічні розбіжності, то держава проста завмре у своєму розвитку", - вважає Тимошенко.

Вона також висловила думку, що головою новообраного парламенту стане представник політичних сил, які не лідирували в передвиборчій гонці і після виборів примкнуть до лідерів парламентської кампанії.

"Імовірніше за все, спікер буде вихідцем або з Народної партії і блоку Литвина, власне сам Володимир Михайлович, або із Соціалістичної партії, що найбільш ймовірно. Це Олександр Мороз", - сказала лідер "Батьківщини".

Разом з тим, вона вважає неможливим, щоб у новому парламенті будь-яка політична сила змогла стати власником так званої "золотої акції".

"Думаю, ні. Думаю, що великі політичні сили нікому не дадуть права от так тримати "золоту акцію", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News