Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко чекає чесної відповіді від генпрокурора

Понеділок, 21 листопада 2005, 16:24

Розгляд справи за позовом екс-прем'єра Павла Лазаренка до колишнього генпрокурора Михайла Потебенька про захист честі і гідності перейшов у стадію дебатів.

Про це повідомив представник екс-глави уряду Іван Прозорович.

За його словами, у судовому засіданні в Печерському районному суді Києва, на яке журналісти допущені не були, оголошена перерва до 6 грудня.

У ході засідання була представлена позиція позивача, заснована на "конституційному принципі презумпції невинуватості".

"Людину звинувачують у скоєнні злочинів за відсутності вироку суду, що вступив у законну силу,", - сказав представник Лазаренка.

Він додав, що Потебенько, будучи генпрокурором, протягом довгого часу називав Лазаренка злочинцем. Представник Потебенька від коментарів категорично відмовився.

Крім того, представник Лазаренка повідомив, що в залежності від рішення американського суду по справі Лазаренка буде ясно, чи зможе він брати участь у грудневому з'їзді партій, що утворять Блок імені Лазаренка.

На питання про те, чи має намір Лазаренко брати участь у виборчій кампанії, його представник відповів, що прийнято рішення включити Лазаренка першим номером у список блоку партій імені Лазаренка.

За його словами, у Блок Лазаренка ввійдуть "Громада", Соціал-демократична партія України, а також Соціал-демократичний союз.

Крім того, присутність Лазаренка на з'їзді цих партій у грудні буде залежати від того, чи надасть Генпрокурора на запит американського судді Дженкінса документи, що свідчать про невинуватість лідера "Громади".

Як відомо, на початку жовтня цього року Лазаренко подав позов, приводом для якого стали публічні висловлювання Потебенька про причетність Лазаренка до вбивства депутатів Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування