Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко на Майдані подасть руку Тимошенко?

Понеділок, 21 листопада 2005, 17:22

Прес-секретар президента Ірина Геращенко заявляє про те, що Віктор Ющенко розглядає святкування річниці помаранчевої революції 22 листопада як унікальну можливість об'єднатися всім демократичним силам на Майдані.

"Президент розглядає завтрашній день як унікальну можливість об'єднатися, подати один одному руки і нагадати, що все дріб'язкове повинно відійти в історію", - сказала Геращенко журналістам у понеділок у Києві.

Говорячи про порядок виступу і програму святкування 22 листопада на Майдані, Геращенко відзначила: "Як це завтра буде - я думаю, у нас є право на маленьку інтригу".

"Дуже велику роботу з організації проводить партія "Народний союз Наша Україна" у співпраці з усіма партіями по коаліції "Сила народу", з тими партіями, які зробили великий внесок у перемогу демократії торік", - додала вона.

За словами Геращенко, мова йде і про Блок Юлії Тимошенко, і про Партію промисловців і підприємців, і про Соціалістичну партію України.

"Разом створений оргкомітет, що відпрацьовує сценарій завтрашнього дня", - сказала вона, нагадавши, що президент виступить на Майдані о 20.00 і "подякує кожному за величезний подвиг, зроблений для того, щоб бути вільною людиною".

Відповідаючи на питання журналістів, чи розглядає президент ініціативу присвоєння цьому дню статусу державного свята з вихідним днем, Геращенко відзначила: "Це питання до Верховної Ради. Головна ідея президента - підкреслити, що цей день є особливим для України, оскільки в цей день ми відстояли свободу".

"Головне, що є ініціатива відзначити цей день. Сьогодні є багато днів, які у календарі визначаються червоним, але мало що значать для людей. Мова не йде - вихідний або не вихідний. Найважливіше - це світовідчуття", - додала прес-секретар.

Геращенко також відзначила, що ініціатива президента Віктора Ющенка полягає в тому, щоб "підкреслити подвиг кожного українця, незалежно від того, на якому Майдані він стояв - на помаранчевому або на синьо-білому".

"Це також є дуже символічним, що ми відзначаємо день свободи, тоді коли стартують парламентські вибори. Президент хотів би засвідчити, що для України, українського суспільства право вибору - це фундаментальна цінність", - підкреслила прес-секретар.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування