Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко назвав Кучму Понтієм і посадить генералів

Понеділок, 21 листопада 2005, 21:29

Президент Віктор Ющенко переконаний, що більшість організаторів фальсифікацій виборів 2004 року будуть притягнуті до відповідальності.

"Фігурують генерали, фігурують високі посадовці багатьох міністерств, зокрема і МВС. Переконаний, що більшість з них будуть відповідати", - заявив Ющенко в інтерв’ю 5 каналу.

"Якщо говорити статистично вже більше 4 тисяч справ заведено по фальсифікації, 600-700 пройшли судове рішення, левова частка визнані такими, що мали місце. Сотні людей отримали вироки", - нагадав Ющенко.

Він відзначив, що вони як правило не стосуються організаторів, хоча були справи і по ряду організаторів.

Президент вважає, що "душею фальсифікації була перш за все команда Януковича і команда Кучми".

"Переконаний, що (Кучма) знав (про фальсифікацію). Навіть діти про це знали. Те, що він зробив вигляд і як Понтій Пілат умив руки, це певно те, що він хотів продемонструвати, що він приватно до цього не причетний", - зазначив Ющенко.

Водночас, за його словами, Кучма не забезпечив як президент базового принципу закону про вибори – про вільне волевиявлення.

"На мій погляд, щоб говорити про таку фальсифікацію, а кинуто було 3-4 мільйони голосів, мова йде тільки про чітку організацію з центру. Тому я не хочу говорити про персоналії Віктора Федоровича, але разом з мільйонами я маю право на думку, що ця людина мала це знати, мусила знати (про фальсифікацію)", - зазначив президент.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування