Мельниченко стане депутатом і почне "мочити" Ющенка і Тимошенко?

Вівторок, 22 листопада 2005, 09:45

Колишній помічник президента Олександр Третьяков під час зустрічі з екс-майором держохорони Миколою Мельниченком в Берліні не просив вивести з-під відповідальності екс-президента країни Леоніда Кучму.

Про це в понеділок сказав колишній співробітник ФСБ Росії Олександр Литвиненко, коментуючи заяву, розповсюджену Мельниченком у понеділок.

За словами Литвиненка, він зустрічався з Мельниченком напередодні його поїздки в Берлін, а також після неї в Лондоні. Причому на цій зустрічі екс-майор повідомив, що "плівки не були основною темою розмови".

"За його словами, на зустрічі мова не йшла ні про Кучму, ні про плівки. Мельниченко шукав вихід на Ющенка, для чого йому організували зустріч із Третьяковим", - сказав Литвиненко.

Заяву, яку зробив екс-майор, Литвиненко пов'язує зі "спробою привернути увагу до себе, залишитися на плаву".

Він також звернув увагу, що в цей же день лідер СПУ Олександр Мороз звернувся з проханням зареєструвати Мельниченка кандидатом у депутати Верховної Ради.

"Мельниченка тягнуть до Ради для того, щоб у найкоротший термін він з'явився в Україні і компрометував і Тимошенко, і Ющенка", - припустив Литвиненко. За його словами, про це йому сказав сам екс-майор.

"Мельниченко мені говорив: я дуже багатий, у мене кілька мільйонів доларів. Як тільки я повернуся в Раду, я почну просто мочити і Тимошенко і Ющенка. У мене є компромат на них", - повідомив Литвиненко.

"На моє зауваження про те, що на плівках немає компромату на президента України й екс-прем'єра, він мені відповів: "А хто там буде розбиратися. Як тільки я повернуся в Україну перед виборами, вся увага буде притягнута до мене, і я почну їх мочити. А після виборів хто буде розбиратися, правий я чи ні - потім хай бігають по судах і доведуть", - процитував він слова Мельниченка.

Литвиненко також відзначив, що екс-майор "декларує свої дуже гарні відносини з російськими спецслужбами". "У Москві мені допоможуть, усе, що треба дадуть", - процитував він слова екс-майора.

На думку Литвиненка, екс-майор "за завданням російських спецслужб бере участь в операції по дискредитації президента України й українських політиків, мета якої – не зміна влади, а знищення демократії в Україні".

Литвиненко також повідомив, що Мельниченко пропонував йому посаду помічника депутата Верховної Ради і "взагалі торгував посадами – заступника міністра оборони, заступника начальника СБУ".

"На що я йому відповів: Ми почали, щоб з чекістами покінчити, а ти мене що, назад у чекісти кличеш?" - заявив екс-полковник ФСБ.

Як відомо, Литвиненко працював у секретному підрозділі ФСБ Росії - Управлінні з розробки злочинних організацій.

У листопаді 1998 року він виступив із критикою керівництва ФСБ, повідомивши про отримання ним протизаконних наказів. Після порушення декількох кримінальних справ і погроз з боку ФСБ змушений був нелегально залишити Росію.

На даний час з родиною проживає у Великобританії, де в травні 2001 року одержав політичний притулок.

"Новости Украина"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування