Україну назвали єдиною демократичною країною

Вівторок, 22 листопада 2005, 10:03

Закордонні видання розійшлися в оцінці постреволюційної ситуації, що склалася в Україні.

Британська газета "Gardian" зауважує, що революційне піднесення в Україні пройшло, зростання економіки стрімко зменшилося, а між лідерами помаранчевої революції почали виникати суперечки щодо напрямку розвитку країни.

Газета "Gardian" наводить слова як розчарованих учасників помаранчевої революції, так і тих, хто вважає, що життя в Україні стало кращим після революції.

А вже інший британський часопис "Independent" присвятив статтю Юлії Тимошенко, зауваживши, що після відставки з посади прем’єр-міністра вона не приховує свого бажання повернутися на посаду глави українського уряду із розширеними повноваженнями вже після парламентських виборів.

Юлія Тимошенко нині веде переговори з Віктором Ющенком, аби владнати розбіжності, що виникли між ними, наголошує британський часопис "Independent".

Тему стосунків Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка підхопив і впливовий російський часопис "Время новостей".

"Неузгодженість у таборі "помаранчевих" йде на руку їхнім нещодавнім суперникам – Партії регіонів Віктора Януковича", пише російська газета.

А вже інший московський часопис "Газета" опублікував інтерв’ю з депутатом Держдуми Росії, директором Інституту країн СНГ Костянтином Затуліним про те, як події в Україні річної давності вплинули на російське політичне життя.

За словами Затуліна, результати президентських виборів в Україні спершу викликали гнітюче враження у росіян. Політична еліта дорікала президенту Володимиру Путіну за однозначні ставки на Віктора Януковича за нібито фатальні помилки, допущені російською владою.

Але вже сьогодні, зазначає Затулін, "мало хто нагадує Путіну минулорічні помилки після того, як скандальний розвал "помаранчевої коаліції" скинув із п'єдесталу тих, хто погрожував експортом революції до Росії".

У нинішній ситуації Затулін покладає надії, що тепер на парламентських виборах в Україні переможе лояльна до Москви політична сила.

Тим часом інший російський політик та радник президента України Борис Нємцов в інтерв’ю часопису "Газете" звертає увагу на позитивні результати помаранчевої революції.

За словами Нємцова, нині "Україна – єдина демократична країна на просторах СНД. В Україні є свобода друку, політична конкуренція, опозиція, є незалежний суд, не дивлячись на усі ексцеси і корупцію".

Радіо "Свобода"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News