Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров склав іспит і поставив нове завдання

Вівторок, 22 листопада 2005, 10:41

Задачею уряду через рік після помаранчевої революції є забезпечення зростання економіки за рахунок надання більшої ініціативи приватним підприємцям і надання реальної підтримки селу.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, відкриваючи засідання уряду в Києві у вівторок.

"Сьогодні вперше країна святкує День свободи, і за минулий рік ми з вами склали важкий іспит на уміння жити в умовах демократії. А сьогодні перед нами нове відповідальне завдання - перетворити дух свободи Майдану в зростаючий потенціал української економіки", - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що міцна економіка має стати запорукою надійного соціального захисту, прискореного розвитку науки, освіти, культури, охорони здоров'я.

Єхануров також розповів, що подав президенту Віктору Ющенку подання на звільнення віце-прем'єра Романа Безсмертного у зв'язку з переходом на іншу роботу. Такий крок був початий, щоб Безсмертний міг зосередитися на виборчій кампанії.

"Роман Петрович подав заяву, і будуть працювати зараз уже на партійній роботі", - сказав він.

Єхануров також розповів, що Україна активно працює в рамках сформованого з Казахстаном, Росією і Білорусією Єдиного економічного простору, і з 93 міжнародних правових документів принципово згодна з 40.

"З 93 визначених ЄЕП документів - 29 першочергових. Ми працюємо над всіма і принципово погодилися з 14. На порядку денному - ще 20", - сказав він.

Прем'єр додав, що 10 угод з 29 першочергових уже погоджені всіма чотирма країнами і проходять внутрішні українські процедури.

Єхануров нагадав, що над іншими документами продовжують працювати експерти під спільною координацією Міністерства економіки.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування