Павловський зацікавився Ющенком, а Кучма не дав домовитися

Вівторок, 22 листопада 2005, 11:09

Російський політтехнолог Глєб Павловський не виключає можливості співпраці з українськими політичними силами на парламентських виборах 2006 року.

"Я тут як і Росія – ми вичікуємо, ми відкриті до контактів, контактів може навіть занадто багато", - сказав він в ефірі 5 каналу.

За словами Павловського, ситуація в Україні "визначається, устаканюється, виявляються якісь партнери".

"Я з інтересом дивлюся на президента Ющенка, хоча не думаю, що він потребує моєї допомоги, але мені цікава ця людина, цікава боротьба, яку він веде", - сказав Павловський.

Водночас він вважає, що те, що зараз відбувається в Україні, вже колись відбувалося в Росії.

"Це наше старе, це глибоко розколота еліта, невизначеність з приводу майбутнього, яке може бути чудовим, але його ще треба заслужити, це образи й взаємні звинувачення. Усе це вам ще належить пройти, а ми через це вже пройшли", - сказав політтехнолог.

На думку Павловського, для того, щоб запобігти помаранчевій революції, потрібно було "домовлятися силам, які боролися між собою". "Можливо, вони могли б домовитися до того, що відбулося, але фактор Кучми виключав цей сценарій", - сказав він.

Сьогодні ж, вважає Павловський, "треба йти далі і постаратися видавити революцію з себе і держави".

На питання, чи вважає він, як і раніше, що українській революції потрібно було вчасно "дати в морду", Павловський відповів, що "іноді це допомагає".

"У світовій історії були випадки, коли різка, силова дія, важке, іноді навіть огидне, запобігало гіршому сценарію", - відзначив він.

Однак, за словами Павловського, "в Україні не було сили на це, а зовнішні дії тут не підходять".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування