Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко робить ставку на малий бізнес, бо він розтягне проблеми

Вівторок, 22 листопада 2005, 11:45

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко називає головними завданнями своєї передвиборчої програми підвищення рівня життя простих людей, розвиток економіки шляхом підтримки малого бізнесу.

Так само серед задач вона назвала забезпечення справедливості, верховенства права і встановлення моральних цінностей у суспільстві, розповіла Тимошенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Про що мріяли люди, коли боролися на останніх виборах за президента? Вони мріяли про певну справедливість і про розширення своїх можливостей. Розширити ці можливості є метою", - сказала Тимошенко.

Тимошенко підкреслила, що на нинішньому етапі в першу чергу необхідно забезпечити верховенство права, а також створити "мораль суспільства на інституціональній основі", відзначивши, що має на увазі суди і силові структури.

"Поки ми не створимо інституціональну підтримку цієї моралі, все інше просто не народиться", - сказала вона.

"Наступне - це розвиток економіки. На моє глибоке переконання, розвиток економіки не в створенні таких тепличних умов великим корпораціям, а в тому малому підприємці, який розтягне всі проблеми країни на маленькі бізнеси і просто закриє ці ніші", - відзначила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" бачить три способи забезпечення гідного рівня життя своїх громадян: забезпечення гідної зарплати, створення можливості для найманого робітника стати дрібним акціонером, а також одержання працівником частини прибутку підприємства, на якому він працює.

Вона також має намір після парламентських виборів завершити роботу з ліквідації регуляторних актів, що заважають розвитку бізнесу, скасуванню чиновницьких функцій, що сприяють корупції.

Серед своїх задач вона назвала також створення ефективної системи кредитування малого бізнесу. Тимошенко вважає за необхідне внести зміни в закон про банки і банківську діяльність, якими поставити за обов'язок банкам створити у своїх структурах департаменти по наданню всього комплексу послуг молодому підприємцю.

За її словами, комплекс має містити в собі допомогу в розробці бізнес-проекту, надання кредиту для реалізації проекту, а також його супровід.

Тимошенко також заявила про намір відстоювати зниження кредитних ставок. Вона відзначила, що розміри існуючих в Україні кредитних ставок "питання не ризиків, а питання великого заробітку", вказавши на стабільність української валюти.

Лідер "Батьківщини" вважає, що ставка по кредитах в Україні має бути не більш 5%. "Це досить для того, щоб банк нормально існував і одержував гроші для цього, і робив нормальне рефінансування", - сказала вона.

Тимошенко також має намір реформувати податкову систему і вжити заходів по виведенню економіки з тіні.

"Щоб легалізувати обороти підприємств від надмірних податків, потрібно спочатку радикально зменшити податки, може навіть змінити їхню форму, ввести таку систему, від якої немає сенсу ховатися, а потім знову поступово прирощувати до тієї межі, поки підприємство не пішло в тінь", - сказала вона.

"А на кілька відсотків скинути - це просто утопія. Тому ми думаємо над тим, як зробити цю систему легалізації через зміну системи оподатковування, можливо тимчасово на п'ять років, щоб люди вийшли з тіні", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...