Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш просить зняти з України санкції

Вівторок, 22 листопада 2005, 14:51

Адміністрація президента США Джорджа Буша закликала Палату представників Конгресу піти за Сенатом і зняти з України торговельні обмеження, введені ще в часи "холодної війни" в епоху СРСР.

"Ми сподіваємося, що Конгрес цього року виведе Україну за межі дії поправки Джексона-Веніка", - сказав помічник торговельного представника США у справах Конгресу Метт Ніємайер.

Як повідомляє "Reuters", багато американських законодавців виступають за збереження дії поправки, думаючи, що вона може допомогти Конгресу в переговорах при вступі Москви і Києва до Світової організації торгівлі.

Тим часом, голова фінансового комітету Сенату Чарльз Грасслі високо оцінив роботу президента Віктора Ющенка за його зусилля, спрямовані проти прагнення низки українських парламентаріїв до протекціонізму, і закликав Палату представників піти за  прикладом Сенату.

У п'ятницю Сенат проголосував за введення звичайної практики в торговельних відносинах з Україною на постійній основі, виключивши її тим самим з-під дії так званої поправки Джексона-Веніка 1974 року.

Ця поправка пов'язує питання торгівлі з еміграційною політикою.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування