Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АНАЛІЗИ ПІДТВЕРДИЛИ: У ЮЩЕНКА ВИЯВЛЕНО ДІОКСИН

Вівторок, 22 листопада 2005, 15:51

Родині президента Віктора Ющенка стало відомо про те, що результати аналізів свідчать про наявність у його організмі діоксину.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко, відповідаючи на питання журналістів, передає "Інтерфакс-Україна".

"За попередньою інформацією результати дослідження зразків крові потерпілого Віктора Ющенка отримані 9 листопада 2005 року в рамках проведення судово-медичної експертизи, показують наявність діоксину в організмі потерпілого. Таку інформацію одержала родина потерпілого", - сказала Геращенко.

"Всі офіційні повідомлення будуть робити слідчі і Генеральна прокуратура, але родина потерпілого Ющенка одержала таку інформацію", - відзначила прес-секретар.

Геращенко відзначила, що Генпрокуратура вже в найближчі дні одержить усі документи, "які стосуються проведення цих досліджень через офіційні канали від правоохоронних органів країн, де проходила експертиза".

"Дані досліджень показують, що концентрація діоксину в крові потерпілого в тисячу разів перевищує фонову", - сказала прес-секретар.

Вона нагадала, що дослідження крові проводилися в рамках призначеної Генеральною прокуратурою повторної комісійної судово-медичної експертизи у кримінальній справі за фактом замаху на життя кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Експертиза проводиться головним бюро судово-медичної експертизи Міністерства охорони здоров'я України відповідно до закону про судову експертизу із залученням лабораторій Німеччини, Бельгії і Великобританії.

Раніше 10 листопада Ющенко надав зразки своєї крові для судово-медичної експертизи, що призначена у кримінальній справі за фактом замаху на його життя. Аналіз будуть робити провідні спеціалісти трьох країн Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування