Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче від Ющенка коаліцію, але без Литвина

Вівторок, 22 листопада 2005, 16:56

Один із соратників Юлії Тимошенко Микола Томенко вважає, що на парламентських виборах неможливе формування єдиного блоку за участю партій, що входять у "помаранчевий табір", і Блоку Юлії Тимошенко з єдиним списком.

Про це Томенко заявив на прес-конференції у вівторок у Києві.

У той же час він допускає можливість створення урядової коаліції в майбутньому парламенті за участю цих двох політичних сил за умови, що в нього не ввійдуть Партія регіонів і Народний блок Володимира Литвина.

Томенко відзначив, що на даний момент переговорний процес між НСНУ і БЮТ "сьогодні йде досить активний".

На його думку, найбільш реальним наслідком цих переговорів може стати "певна формалізація взаємин у помаранчевому таборі до виборчої кампанії".

За його словами, "сьогодні обговорюються питання створення "а-ля помаранчевої урядової коаліції", де чітко повинно бути записано, що кожен з учасників, який підпише цей документ, не може ввійти в урядову більшість у наступному парламенті з Партією регіонів".

При цьому Блок Юлії Тимошенко наполягає на тому, що в таку більшість не повинен входити і блок Литвина, однак НСНУ стоїть на позиції, що "блок Литвина не можна залишати поза переговорним процесом".

Томенко також відзначив, що якщо буде підписано такий документ, то незалежно від того, хто займе перше, друге або третє місце, урядова більшість формується з підписантів документа.

Томенко також повідомив, що не ухвалив остаточного рішення з приводу того, чи буде він балотуватися в мери Києва.

"Остаточного рішення ще нема", - заявив він на прес-конференції у вівторок у Києві.

Томенко також підкреслив, що для нього важливіше змінити систему управління в Києві. "Для мене важливіше за все - замінити господаря міста на міського голову, першого серед рівних", - заявив Томенко.

Колишній віце-прем'єр також вважає, що необхідно виключити таку ситуацію, коли "Олександр Омельченко з Віктором Ющенком зібралися і затвердили концепцію "Художнього Арсеналу", однак ця концепція не обговорювалася не тільки серед киян, але й серед творчої "тусовки". "Я готовий зробити все, щоб це відбулося", - додав він.

Крім того, Томенко заявив про свою готовність стати "ідеологом формування єдиної команди під таку концепцію".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування