Томенко влаштував на Майдані голосування, а Філенко співав пісень

Вівторок, 22 листопада 2005, 17:50

Екс-віце-прем'єр Микола Томенко закликав людей, які прийшли на святкування річниці помаранчевої революції на Майдан Незалежності, "допомогти" президенту Віктору Ющенку скасувати Меморандум порозуміння з Віктором Януковичем.

"Я хотів би, щоб ми, як і рік тому, допомогли президенту. Так історично склалося, що нещодавно він підписав Меморандум з Януковичем, де є пункти про те, щоб пробачити фальсифікацію і відновити депутатську недоторканність", - сказав Томенко, виступаючи на Майдані.

"Давайте допоможемо Віктору Ющенку і сьогодні проголосуємо за відміну цього Меморандуму з Януковичем. Хто за те, щоб відмінити цей Меморандумом?", - запитав Томенко, і у відповідь люди почали кричати.

Томенко також закликав людей "проголосувати" за те, щоб гроші, отримані від приватизації "Криворіжсталі", були віддані на компенсацію заощаджень внесків Ощадбанку.

Томенко зазначив, що "абсолютна більшість людей переконані, що домовлятися треба всередині помаранчевої команди, а не з біло-голубою командою".

"Попри всі розбіжності, цінності революції – це те, що єднає всіх у помаранчевій команді. Ми переможемо на цих виборах", - сказав він.

"Я хотів би, щоб ми згадали старі часи, і старій і новій владі нагадали, що свободу не спинити", - сказав Томенко, і люди на Майдані підхопили це гасло і почали скандувати "Свободу не спинити!"

В кінці виступу Томенка люди почали скандувати "Україна!"

Водночас Роман Безсмертний у своєму виступі подякував всім, хто організовував і допомагав Майдану під час революції.

"Не вистачить медалей, щоб нагородити всіх тих, хто забезпечував життя Майдану, учасників помаранчевої революції", - сказав він.

"Можливо, за цей рік ми щось робили не так, можливо, ми щось робили невірно, але рік тому ми зібралися і перемогли. Я впевнений у тому, що країна, яка народила таких бійців, які стоять перед вами, вона здатна не тільки здійснити революцію, а й забезпечити благополучне життя", - додав Безсмертний.

Після виступу Безсмертного невелика група людей на Майдані почала вигукувати "Ганьба!"

Володимир Філенко, виступаючи на Майдані, сказав, що рік тому люди "прийшли побороти неправду захистити свої права".

"І ми це зробили. І як би наші опоненти говорили, що цього не було, це було. Я вам хочу нагадати, пам’ятаєте, тут стояв Тарас Чубай, поруч біля нього стояв Тарас Стецьків і зяких пісень ми починали? "Лента за лентою, набої подавай, український повстанче, в бою не відступай!", - проспівав Філенко.

За його словами, коли люди на Майдані зрозуміли, що перемогли, вони заспівали іншу пісню: "Ты проснешься утром, здрасьте, видишь, Кучмы нет при власти. Как прекрасен этот мир!", - знову заспівав Філенко.

"Пам’ятайте і не забувайте, що якби сьогодні при владі був вірний наслідник Леоніда Кучми Віктор Янукович, ми б з вами збиралися не тут. Ми б з вами не про це говорили. і ми б говорили про інші проблеми і в інших місцях, а багато з нас дивилися б у вікна через решітки", - сказав він.

Філенко закликав людей не розчаровуватися і висловив переконання, що "попереду все буде добре, все буде класно, бо ми будемо збиратися на Майдани, якщо у нас будуть виникати проблеми".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування