Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вінні-Пух не приїхав в Україну, тому що в Путіна був важкий тиждень?

Середа, 23 листопада 2005, 08:40

Прем'єр-міністр РФ Михайло Фрадков скасував запланований на 23 листопада візит у Київ на невизначений термін.

Причиною цього стало те, що він не зміг домовитися з прем'єр-міністром України Юрієм Єхануровим про умови транзиту російського газу через Україну і грошові взаєморозрахунки.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у вівторок ввечері російське МЗС поширило офіційне повідомлення про телефонну розмову Фрадкова з Єхануровим.

Відповідно до повідомлення, сторони домовилися визначити терміни нової зустрічі в залежності від завершення узгодження питання про постачання природного газу на Україну і транзит російського газу по території України в 2006 році.

"Досягнута домовленість активізувати переговори відповідних відомств з даного питання", - підкреслювалося в повідомленні МЗС РФ.

Водночас політолог Станіслав Бєлковський переконаний, що "візит голови російського уряду в Україну перенесено, тому що в президента Росії Володимира Путіна був важкий тиждень", повідомляє Ліга.

Про це він сказав у вечірньому ефірі телеканалу "НТН".

За словами Бєлковського, Путін одержав два важких моральних удари.

"Перший - це скасування поправки Джексона-Веніка щодо України, що не дозволяє Путіну розкручувати стандартну пісню про те, що в Україні все погано, вона йде на дно. Це рішення Сенату США показує, що Україна в геополітичному розумінні не йде на дно, а навпаки - обходить Росію", - сказав він.

Другим ударом Бєлковський назвав те, що парламент Грузії почав процедуру виходу країни зі складу СНД.

"Що знову ж ставить під сумнів неймовірні геополітичні успіхи нинішньої російської влади", - пояснив політолог.

Також, на його думку, Фрадков готується до відставки, що очікується в найближчі два місяці. "Його змінить його нинішній заступник Дмитро Медведєв", - сказав він.

З приводу газового питання Бєлковський сказав: "Росія збирається встановлювати ціну на рівні 150 доларів з 1 січня, Україну це не влаштовує. Путін же буде робити все можливе, щоб досадити Ющенкові і не допустити його перемоги на парламентських виборах, і газ - це чи не останній реальний важіль, що залишається в руках Росії".

Сукупність усіх цих факторів, на думку політолога, і стала причиною перенесення візиту Фрадкова в Україну.

"Хоча якби його й не перенесли, цей милий дядечко, схожий на Вінні Пуха, навряд чи чимось порадував би українську еліту", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування