Червоненко не дивиться в дзеркало заднього виду, щоб не вбитися

Середа, 23 листопада 2005, 11:09

Євген Червоненко вважає себе жертвою спланованої піар-акції.

Про це він заявив у вечірньому ефірі "5-го каналу", де розповів свої враження про Помаранчеву революцію і дав оцінки нинішній політичній ситуації, повідомляє УНІАН.

"Євген Червоненко – один з тих, хто став жертвою глибоко спланованої піар-акції, яка планувалася під демократичне суспільство, коли ці люди знали, що не знищать їх бізнес, не підкинуть наркотики, як це було раніше", - зазначив Червоненко.

Він також зазначив, що ще на момент початку кризи у помаранчевій команді у вересні він хотів висловити свою позицію, але йому сказали "мовчи, так треба, так краще".

Він також звернув увагу на розвиток так званого корупційного скандалу, "коли до списку трьох підтягнули інших" (спочатку екс-держсекретар Олександр Зінченко висунув звинувачення на адресу лідера фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка, на той момент секретаря РНБО Петра Порошенко і тодішнього першого помічника президента Олександра Третьякова).

На переконання Червоненка, причиною звинувачень на адресу деяких соратників Ющенка було те, що "всім було потрібно, щоб король залишився голим, – вибити стару гвардію".

Червоненко не виключає, що у реалізації цього сценарію могли бути "і люди з нашої команди, вічно другі, треті люди з провінції". "Я попав під політичний завал", - сказав він.

У цьому контексті Червоненко запитує: "За що я сьогодні прикутий до цієї команди?".
Водночас колишній міністр транспорту вважає, що нічого ще не втрачено.

"Я, як автогонщик, знаю: не дивись часто в дзеркало заднього виду, бо вб'єшся", - зауважив Червоненко.

Він зазначив, що він сам особисто думає сьогодні, як бути корисним Україні. "Ну, Бог же не фраєр, якщо він нам дав осе щастя перемогти неможливе", - зазначив Червоненко.

Оцінюючи події річної давнини Червоненко заявив, що це і його свято: "я абсолютно щаслива людина, навіть якщо я ніколи не буду міністром і таке інше". За його словами, на сьогодні "головне йти вперед, бо ми багато втрачаємо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування