Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відмовив частині чиновників у великій пенсії

Середа, 23 листопада 2005, 12:27

Президент повернув для повторного розгляду Верховної Ради закон про внесення зміни до закону "Про службу в органах місцевого самоврядування".

Про це повідомляє прес-служба президента.

У листі з пропозиціями президента зазначено, що чинним законодавством право оформити пенсію відповідно до закону мають, зокрема, особи, які працювали на виборних посадах в органах місцевого самоврядування 8 років і більше або протягом двох і більше скликань починаючи зі скликання 1990 року і в яких право на пенсію виникло після 4 липня 2001 року.

Законом же, який надійшов на підпис Ющенку, передбачається, що з 1 січня 2006 року зазначена пенсія посадовим особам місцевого самоврядування, які працювали на виборних посадах в органах місцевого самоврядування, призначатиметься незалежно від часу їх виходу на пенсію.

Водночас президент вважає, що таке розширення кола претендентів на пенсію за прогнозами Мінпраці потребуватиме додаткових витрат з бюджету у розмірі близько 100 млн. гривень щорічно.

При цьому на порушення статті 27 Бюджетного кодексу України законом не визначено видатків, які належить скоротити, або джерел додаткових доходів для покриття збільшення видатків.

Також Ющенко вважає, що виокремлення зазначеної вище категорії посадових осіб місцевого самоврядування із запровадженням призначення їм відповідної пенсії незалежно від часу виходу на пенсію створить нерівні умови у пенсійному забезпеченні посадових осіб, пенсія яким призначається відповідно до законодавства про державну службу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...