Луценка двічі лякали бомбою на Майдані

Середа, 23 листопада 2005, 13:24

Святкування річниці помаранчевої революції пройшло без грубих порушень громадського порядку, повідомляє департамент зв’язків з громадськістю МВС.

З нагоди відзначення Дня свободи у 80 населених пунктах 24 регіонів України відбулося 142 масові заходи.

Охорону громадського порядку забезпечували понад 9 тис. працівників органів внутрішніх справ, у тому числі в Києва - 5,9 тис. працівників міліції та 1,4 тис. військовослужбовців внутрішніх військ МВС України (безпосередньо на Майдані Незалежності - 1,3 тис. чол.).

В Києві упродовж дня зафіксовано декілька правопорушень. Зокрема, близько 14.00 група представників громадської організації "Братство" на вул. Грушевського вийшли на проїжджу частину, створивши перешкоду для руху автомобільного транспорту.

На вимоги працівників міліції звільнити проїжджу частину вулиці не реагували, поводили себе агресивно й виявили злісну непокору законним розпорядженням працівників міліції. З метою припинення правопорушення міліцією були затримані 62 особи, яких доставлено до трьох райуправлінь для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

О 16.40 за телефоном спецлінії "02" до чергової частини ГУМВС України в м. Києві від невідомої особи надійшло повідомлення "Я йду на Майдан з бомбою".

Міліції вдалося виявити і затримати 51-річного мешканця столиці, який пояснив свої дії бажанням пожартувати.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України.

Близько 18.10 за телефоном спецлінії "01" невідомий чоловік повідомив "На Майдані – бомба". Міліція затримала 44-річного мешканця Києва, з домашнього телефону якого й було зроблено вказане повідомлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування