Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун погрожує почати правити з будь-якого кабінету

Середа, 23 листопада 2005, 13:37

Святослав Піскун, поновлений на посаді генпрокурора Шевченківским судом, збирається розформувати колегію Генпрокуратури.

"Я тут зараз можу написати указ про ліквідацію колегії Генпрокуратури. І я це завтра зроблю, якщо президент не ухвалить рішення (про поновлення Піскуна на посаді генпрокурора)", - сказав він на прес-конференції в УНІАН.

Піскун заявив, що розпорядження генпрокурора Олександра Медведька "мають таку ж юридичну силу як розпорядження, які буду видавати я".

"І немає різниці, де я знаходжуся: тут, на Різницькій (в приміщенні Генпрокуратури) чи в прокуратурі Києва", - додав Піскун і пояснив, що його юрисдикція поширюється на всю Україну.

Піскун також повідомив, що після прес-конференції піде до секретаріату президента вимагати поновлення на посаді.

"Я беру заяву, яку підписав на ім'я президента, додаю виконавчий лист, постанову про поновлення на роботі і їду в секретаріат президента. Я офіційно – якщо хочете в присутності журналістів – передам ці документи президенту".

Піскун також звернув увагу на формулювання в постанові Шевченківського суду у його справі:

"Звільнення генпрокурора без визначення підстав може вважатися способом впливу на генпрокурора та засобом втручання в його діяльність, оскільки створює залежність генпрокурора від відповідної посадової особи – відповідача по справі (президента України)".

Піскун також звернув увагу, що "не повинно бути вибіркового виконання законів". "Президент звільнив начальника головного управління розвідки Міноборони Галаку. Через 5 днів Галака поновився на посаді через суд, і президент виконав рішення суду", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування