Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун щасливий, що протидіяв Луценку. Він поставив "крапочку" Рибачуку

Середа, 23 листопада 2005, 14:07

Святослав Піскун, який поновлений судом на посаді генпрокурора, звинувачує міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в масовому порушенні безпідставних кримінальних справ.

"Шановний, Юрію Віталійовичу, я пишаюся тим, що не дав тобі створити правовий бєспрєдєл в Україні", - сказав Піскун на прес-конференції в Києві.

Він пояснив, що його обурила заява Луценка на Майдані про те, що "бандити не сидять у тюрмах через генпрокурора Піскуна"

Піскун на це відповів: "Я щасливий, що ні разу не порушив закон, як ти мене не просив і не наполягав на цьому. Що я по тому списочку, з яким ти бігав, по лохміттю не прийняв незаконного рішення".

Піскун нагадав, що "Луценко заявляв про сім епізодів у справі Бориса Колесникова, що хтось когось убив". "А що знайшло підтвердження? Аж нічого!"

"І так було по всім справам, які вони нам приносили", - додав Піскун. "Це було намагання загнати генпрокуратуру в політичну боротьбу". 

Піскун висловив думку, що справа Бориса Колесникова була "частково сфальсифікована і за це мають відповідати Луценко і Шокін (заступник генпрокурора), які керували розслідуванням".

Він також сказав, що не підтвердилися і звинувачення Олега Рибачука про фальсифікацію виборів президента в 2004 році.

"Рибачук був допитаний по кримінальній справі у зв’язку з фальшуванням виборів президента у Центральній виборчій комісії. Свідчення, які дав Рибачук, не підтвердилися у процесі розслідування. І тепер потрібно з'ясувати його подальшу долю у розслідуванні цієї справи. Така ось крапочка", - сказав Піскун.

Крім того, він висловив незгоду з тим, що начебто генпрокурор Медведько повернув назад до слідчої комісії Верховної Ради "платіжки Березовського".

"Мені сказали, що ці платіжні доручення повернуті без перевірки. Можливо, я помиляюся... Я вважаю, це питання має бути перевірено і йому має бути дана юридична оцінка, а не тільки політична", - додав Піскун.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування