Лукашенко обізвав Кравчука продажним і пригрозив йому групою "Альфа"

Середа, 23 листопада 2005, 15:10

Розвал СРСР був проплачений заходом, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко.

"У політиці, на жаль, просто так такі речі не робляться. Усе це було не безкоштовно, за це були заплачені дуже великі гроші", - сказав Лукашенко в бесіді з російськими журналістами в Мінську в середу.

У грудні 1991 року в держрезиденції "Віскулі" у Біловезькій пущі були підписані угоди, що фактично оформили розпад СРСР.

На думку білоруського лідера, підписання документів було трагічною помилкою. У той час не було основ для розвалу Радянського Союзу, відзначив Лукашенко, додавши, що розвал СРСР, "якби і відбувся, то відбувся б пізніше, і через об'єктивні причини".

"Треба було зібрати тих підписантів у Біловезькій Пущі групі "Альфа", обнести їх колючим дротом і нехай би потім вони дзвонили і доповідали старшому Бушу, що вони там підписують. Сидять і п'ють з біловезькими зубрами", - сказав Лукашенко.

Він також заявив, що екс-глава білоруського парламенту Станіслав Шушкевич не мав повноважень для підписання документа про розвал Радянського Союзу.

"Це була ініціатива Шушкевича. Перед цим він мав одержати дозвіл на підписання документів від білоруського парламенту", - сказав Лукашенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...