Суд не скасовував рішення про звільнення Піскуна

Середа, 23 листопада 2005, 17:04

Радник президента, керівник головної служби правової політики Микола Полудьонний заявляє, що Піскун поновлений на посаді генпрокурора неправомірно.

"Рішення Шевченківського районного суду про поновлення Святослава Піскуна на посаді генерального прокурора не є правомірним", - заявив Полудьонний, слова якого наводить прес-служба президента.

За його словами, рішення президента про відставку Піскуна "є формою конституційно-політичної відповідальності".

"Тому указ президента за №1441/2005 про відставку Святослава Піскуна може бути перевірений лише Конституційним Судом на предмет його конституційності", - заявив Полудьонний.

У зв’язку із цим, позов Піскуна про скасування указу президента у суді загальної юрисдикції, тобто у Шевченківському районному суді м. Києва, розглядатися не може, додав він.

Полудьонний також повідомив, що у постанові Шевченківського районного суду по цій справі, яку отримали в середу представники президента в секретаріаті президента, зазначено, що суд скасував указ за №1441/2002.

З юридичної точки зору це означає, що указ президента України за № 1441/2005 про звільнення з посади Піскуна не скасовано.

Тобто, за словами Полудьонного, незважаючи на те, що Піскун оскаржував указ за 2005 рік, суд у своїй постанові посилається на указ від 2002 року.

З юридичної точки зору, оскільки номер зазначено і у вступній, і у мотивувальній, і в резолютивній частинах постанови, зараз можна говорити, що указ Ющенка про звільнення Піскуна судом не скасований, пояснив він.

"Можна припустити, що це технічна помилка, але вона породжує юридичні наслідки", - зазначив Полудьонний.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування