Екс-генсек НАТО розповів Путіну приємну новину про Україну

Середа, 23 листопада 2005, 18:48

Україна і Грузія далекі від вступу в НАТО, оскільки це вимагає дуже великої роботи.

Як передає РІА Новости, таку думку висловив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі колишній генеральний секретар НАТО, а нині - один із президентів лондонського Королівського інституту міжнародних відносин Джордж Робердсон, який перебуває з приватним візитом у Москві.

"Вступ України і Грузії в НАТО не відбудеться зараз. Членство в НАТО - це не подарунок. Це вимагає дуже важкої роботи і досягнення дуже високих стандартів", - сказав він.

Говорячи про Помаранчеву революцію в Україні й "Революцію троянд" в Грузії, колишній генсек НАТО зазначив, що те, що відбулося в цих країнах "мало величезні наслідки для всього світу".

"Я зустрічався з обома новими президентами цих країн, і мені стало зрозуміло, що вони обоє не хочуть миритися з тим, з чим їхні країни мирилися у минулому", - додав він.

Він схвалив намір країн на пострадянському просторі будувати нові відносини з Росією на рівноправній основі, а не як між частинами колишнього Радянського Союзу.

"Це добре для цих країн, і думаю, це добре для Росії", - зазначив Робердсон.

Він розповів, що провів розгорнуті бесіди з президентом Віктором Ющенком про відносини України з Росією.

"Я думаю, що це будуть складні відносини, але вони стануть позитивними і конструктивними в майбутньому", - резюмував він.

Коментуючи можливість нових "кольорових революцій" на пострадянському просторі, Робердсон сказав, що "це залежить від того, наскільки погано проводитимуться вибори в цих країнах".

Він нагадав, що саме підтасовування на виборах в Грузії і Україні стали імпульсом до зміни влади.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування