Третьяков може залишитись без ще однієї посади

Четвер, 24 листопада 2005, 10:11

Колишній перший помічник президента Олександр Третьяков написав заяву про вихід з спостережної ради "Укрнафти".

"Я сам написав заяву про відхід зі спостережної ради "Укранафти", - повідомив Третьяков в інтерв'ю газеті "Дело".

За його словами, заява було написана близько двох місяців тому, оскільки, на думку деяких членів наглядової ради "Укрнафти", після звільнення з посади першого помічника президента його перебування в раді є неправомірним.

У той же час Третьяков вважає, що питання його виходу з "Укрнафти" залишається відкритим і заявляє про бажання залишитися в спостережній раді:

"Я хочу там залишитися. Якщо збори акціонерів "Укрнафти" вважатимуть за потрібне – вони виключать мене зі спостережної ради. Вони можуть і не виключити. Подивимося, як будуть розвиватися події: потрібно ще, щоб на збори прийшли "Приват" (акціонери, зв'язані з групою "Приват")", - сказав він.

Тим часом, як відзначає газета, віце-прем'єр Роман Безсмертний нещодавно дав доручення обновити спостережні ради "паливних" НАК – зокрема, "Нафтогаз України" і "Укрнафта".

Рішення про перебування Третьякова в спостережній раді "Укрнафти" - компетенція загальних зборів акціонерів компанії, які призначені на 20 грудня цього року.

Спостережну раду "Укрнафти" очолює перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, який вважається креатурою "Приват-груп".

Контрольним пакетом (51%) "Укрнафти" володіє держава в особі "Нафтогазу". Інші акції належать міноритарним акціонерам, 42% з них – компаніям, афільованими з Приватбанком.

У той же час депутат Олександр Гудима вважає, що "Ігор Коломойський (співзасновник Приватбанку) ніколи не допустить, щоб його права рука (Третьяков) втратив цю посаду.

"У "Привата" достатньо голосів, щоб заблокувати проведення зборів акціонерів. Тому для рішення про зміну спостережної ради збори не відбудуться ніколи", - сказав Гудима.

Третьяков іронічно поставився до заяв Гудими про те, що він є "правою рукою" Коломойського:

"До цього я був правою рукою Сєви Могилевича, Рината Ахметова, Петра Порошенка... А зараз одні говорять, що я права рука Віктора Пінчука, а інші – Ігоря Коломойського".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування