Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко просить зробити його родичем Тимошенко

Четвер, 24 листопада 2005, 10:54

Лідер партії "Громада" Павло Лазаренко закликає генпрокурора Олександра Медведька взяти на особистий контроль перегляд та скасування обвинувачень щодо нього.

Про це йдеться у відкритому листі Лазаренка до Медведька, текст якого наводить адвокат Лазаренка Марина Долгопола.

"Лазаренко закликає нового керівника Генеральної прокуратури України пана Медведька продемонструвати свою неупередженість та принциповість, вчинивши об’єктивні та законні процесуальні дії у цій застарілій політично умотивованій справі", - йдеться у листі.

Лазаренко також називає обвинувачення проти нього "незаконними" та "безпідставними".

В листі також зазначається, що генпрокуратура ще на початку цього року скасувала обвинувачення та закрила кримінальні справи стосовно багатьох інших осіб.

В тому числі Лазаренко згадує справи стосовно колишніх керівників корпорації ЄЕСУ-родичів Тимошенко, які в межах цієї ж справи звинувачувалися у вчиненні спільно з ним тих же самих дій, які дотепер інкримінуються Лазаренку.

"Окрім того, як відомо, минулого тижня стосовно Тимошенко та інших рішенням Верховного суду України закрито всі без винятку кримінальні справи", - йдеться у листі.

"Хіба не дивно у зв’язку з цим виглядає позиція прокуратури, яка донині категорично не хоче скасовувати обвинувачення стосовно Лазаренка щодо, начебто, вчинення ним протиправних дій спільно з Тимошенко", - зазначається у листі.

"Генпрокуратура також не вчинила жодних процесуальних дій у зв’язку із відомими їй рішеннями Суду Північного Округу Штату Каліфорнія, США, прийнятими ще у травні минулого року, згідно з якими з Лазаренка судом офіційно знято та скасовано переважну частину тих самих обвинувачень, про які йдеться в українських кримінальних справах", - зазначено в листі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування